fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La Seguretat Social aprova una moratòria de cotitzacions socials per 12 sectors econòmics

La Seguretat Social aprova una moratòria de cotitzacions socials per 12 sectors econòmics

Les empreses podran sol·licitar la suspensió dels pagaments durant sis mesos per a les aportacions empresarials i per conceptes de recaptació conjunta i els treballadors autònoms, per a les seues quotes.

El Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions ha donat llum verda a l’Ordre Ministerial que desenvolupa la moratòria de les aportacions empresarials a les cotitzacions socials inclosa en el Reial decret 11/2020 i que permetrà a les empreses i autònoms de 12 sectors econòmics suspendre durant sis mesos sense cap mena d’interés les cotitzacions socials (per a empreses, aportacions empresarials i per conceptes de recaptació conjunta i els treballadors autònoms, per a les seues quotes).

En el cas dels autònoms estes mensualitats són les corresponents a estos mesos, mentre que en el cas de les empreses són les reportades en el mes immediatament anterior. En concret, l’Ordre Ministerial faculta als següents sectors econòmics a sol·licitar la moratòria de cotitzacions socials sense interessos per als pròxims mesos:

– (119) Altres cultius no perennes
– (129) Altres cultius perennes
– (1812) Altres activitats d’impressió i arts gràfiques
– (2512) Fabricació de fusteria metàl·lica
– (4322) Lampisteria, instal·lacions de sistemes de calefacció i aire  condicionat
– (4332) Instal·lació de fusteria
– (4711) Comerç al detall en establiments no especialitzats, amb predomini en productes d’alimentació, begudes i tabac
– (4719) Comerç al detall en establiments no especialitzats
– (4724) Comerç al detall de pa i productes de fleca, confiteria i pastisseria en establiments especialitzats
– (7311) Agències de publicitat
– (8623) Activitats odontològiques
– (9602) Perruqueria i altres tractaments de bellesa

La moratòria permetrà als autònoms i empreses l’activitat de les quals es corresponga amb estos codis de la CNAE sol·licitar la suspensió de les quotes empresarials dels seus treballadors durant un termini de sis mesos sense cap mena d’interés. Si se’ls concedeix la moratòria, els pagaments que
havien de realitzar al maig s’ingressaran al novembre i així successivament
amb la resta de mensualitats.

Les empreses han de sol·licitar esta moratòria entre l’1 i 10 del mes en què haurien d’afrontar el pagament a la Tresoreria General de la Seguretat Social a través del sistema RED. En el cas dels treballadors autònoms que no tinguen autoritzat RED, podran utilitzar el servei de la seu
electrònica de la Seguretat Social.

Esta mesura és nova quant a la seua extensió, ja que fins ara les moratòries autoritzades s’havien cenyit a criteris geogràfics, a conseqüència de catàstrofes naturals, com va ser el cas del terratrémol de Lorca en 2011, però mai s’havia realitzat a nivell sectorial.

Els autònoms i empreses l’activitat de les quals no es trobe entre les indicades, tenen la possibilitat de sol·licitar un ajornament de les cotitzacions socials amb un tipus d’interés del 0,5%, set vegades inferior a l’habitual per als pagaments que havien de realitzar en els mesos d’abril, maig i juny.

Estes iniciatives formen part del paquet de mesures que ha posat en marxa el Govern a fi de mitigar els efectes de la pandèmia de COVID-19 per a empreses, autònoms i treballadors.

Leave a Reply

Your email address will not be published.