fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La I Setmana de la Sostenibilitat d’Almassora abordarà el reciclatge, l’eficiència energètica i la neteja del Millars

La I Setmana de la Sostenibilitat d’Almassora abordarà el reciclatge, l’eficiència energètica i la neteja del Millars

La localitat signa un conveni amb la UJI per implantar aquesta cita al juny.

L’Ajuntament d’Almassora i la Universitat Jaume I, a través del projecte éBRICKhouse 2016, han signat un acord de col·laboració per organitzar la I Setmana de la Sostenibilitat, que es desenvoluparà a partir del 20 de juny, coincidint amb el final del curs escolar. La regidora de Medi Ambient i Educació, María José Tormo, ha avançat que l’esdeveniment estarà obert a tots els públics, encara que els protagonistes seran els alumnes d’Infantil i Primària.

L’objectiu primordial és el de conscienciar a la ciutadania de la importància i repercussió que té al nostre planeta la correcta utilització dels recursos naturals dels quals disposem. L’esdeveniment tindrà una durada de sis dies de dilluns a dissabte, amb un horari aproximat de 10.00 a 13.00 hores. Cada dia estarà reservat a un col·lectiu concret.

Els primers dos dies quedaran reservats a temàtica sobre el reciclatge, un taller en el qual s’ensenyarà als xiquets a identificar i classificar els residus que es generen en una llar, a més de mostrar-los que alguns elements poden ser reutilitzats. Hi haurà una sessió matinal i una altra vespertina.

El tercer i el quart dia giraran entorn de les ciutats sostenibles. Els estudiants utilitzaran recursos informàtics per analitzar els edificis eficients, entendre en quina mesura influeixen les nostres cases en l’ecosistema que ens envolta, així com les formes de reduir el consum elèctric. La iniciativa inclourà un hort urbà perquè planten les seues pròpies hortalisses i coneguen la possibilitat d’obtenir aliments més saludables i sostenibles. El cinquè dia portarà per lema “Fes-ho tu mateix” i estarà obert a tots els públics. L’organització donarà a conèixer eines per fer un mateix les seues pròpies reformes a casa i presentarà solucions de decoració reutilitzant residus urbans.
La setmana conclourà amb una acció de voluntariat per a la neteja del llit del Millars destinada a tot el municipi. Els participants i l’organització es reuniran en el casc urbà per dirigir-se al llit del riu i netejar el paratge. Aquesta activitat pretén conscienciar als participants de la importància que té mantenir l’ecosistema el més cura possible. Els assistents intercanviaran les borses d’escombraries recollides per un esmorzar.

A més, durant tota la setmana estarà disponible l’exposició éBRICKhouse 2016. La mostra albergarà 10 pòsters amb la descripció d’un prototip de casa solar sostenible. L’acord inclou la visita guiada entre estudiants de Secundària perquè coneguen el prototip d’una construcció sostenible amb tecnologies avançades. Aquesta iniciativa es durà a terme en el segon semestre de l’any, coincidint amb el final de la construcció.

Leave a Reply

Your email address will not be published.