fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La tarifa de la llum torna a repuntar

La tarifa de la llum torna a repuntar

La tarifa es dispara hui als 230 鈧/MWh i castiga municipis que van rec贸rrer a Diputaci贸 per a contractar, a trav茅s de la central de compres, el subministrament. Nou mesos despr茅s de renunciar la companyia, el PSOE segueix resoldre-ho.

El PSOE segueix sense licitar un nou contracte de subministrament el猫ctric per a garantir unes tarifes ajustades als 39 municipis que el desembre passat van veure com Electra, la companyia que els garantia el recurs, va decidir renunciar al contracte formalitzat amb la Diputaci贸 Provincial. Aquestes 39 localitats s’enfronten a tarifes desorbitades que hui, dissabte 20 d’agost, continuen escalant preus fins a aconseguir els 230 euros/MWh de m脿xima di脿ria. Una xifra que suposa un increment d’un 49% respecte al preu m脿xim registrat fa nom茅s un mes, el 20 de juliol de 2022, quan es va xifrar la tarifa m茅s elevada en 154,35 euros euros/MWh.

鈥淚 mentre hui el PSOE segueix sense licitar el plec per a regularitzar la situaci贸 en la qual es troben aquestes 39 localitats, els pobles afectats, en la seua majoria de l’interior de la nostra prov铆ncia, s’enfronten a despeses desbocades que condicionen pressupostos molt ajustats鈥.

Salvador Aguilella, portaveu del PP en Diputaci贸, ha reclamat del PSOE la capacitat suficient 鈥減er a resoldre un problema sobrevingut per a aquestes 39 localitats que van decidir acudir a la central de compres de la Diputaci贸 amb l’objectiu de rebre un subministrament el猫ctric amb tarifes m茅s ajustades鈥. 鈥淗ui la realitat 茅s que estan abandonades a la seua sort perqu猫 els qui governen han decidit donar-los l’esquena鈥.

Electra va formalitzar la seua ren煤ncia fa 9 mesos, al desembre de 2021. 鈥淭emps que considerem que ha sigut m茅s que suficient perqu猫 el PSOE actue i resolga la situaci贸鈥. No obstant aix貌, 鈥渆n aquest temps el que han demostrat 茅s una absoluta falta de dilig猫ncia que castiga als qui menys recursos tenen i m茅s ajuda necessiten鈥.

En efecte, municipis com Canet lo Roig va pagar al mar莽 una factura que va triplicar els costos de l’any anterior. Enfront dels 1.900 euros que va abonar al mar莽 de 2021, la localitat ha fet front a un pagament de 5.800 euros al mar莽 de 2022. Cas similar el de Moncofa, que ha quadruplicat pr脿cticament la despesa, amb una factura de 432.000 euros enfront dels 115.000 euros abonats en el mateix per铆ode de 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published.