fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La taula autonòmica de seguretat aborda a Castelló la jubilació anticipada dels policies locals

La taula autonòmica de seguretat aborda a Castelló la jubilació anticipada dels policies locals

L’alcaldessa Amparo Marco defensa la mesura per a rejovenir les plantilles policials.

L’alcaldessa de Castelló i presidenta de la Comissió de Seguretat i Convivència Ciutadana de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Amparo Marco, ha reiterat la seua voluntat de defensar la jubilació anticipada de la policia local. Marco ha realitzat estes declaracions després de la reunió del Gabinet Tècnic de Coordinació de Policies Locals de la Comunitat Valenciana, a la qual ha acudit el director general de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, Josep Maria Àngel.

Marco ha insistit en la importància de la decisió, que afecta a més de 90.000 euros professionals de tota Espanya. El debat està obert en el si de la FEMP i ha sigut objecte de diàleg i negociació amb les organitzacions sindicals. L’alcaldessa ha recordat que es tracta d’una qüestió que va més enllà de les competències municipals i està en mans del Govern central. Així mateix, ha defensat esta jubilació anticipada com a mesura per a rejovenir les plantilles policials.

El Gabinet Tècnic de Coordinació de Policies Locals de la Comunitat Valenciana és l’òrgan assessor de la Direcció general de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, dirigida per José María Ángel. El Gabinet està compost pels comissaris caps de la Policia Local de les tres capitals de província i altres caps o caps d’altres localitats, com Almassora, la Vall, Xàtiva, Elx, etcètera així com representants de la FVMP i d’administracions públiques.

La reunió, la primera que la taula autonòmica de seguretat celebra a Castelló, ha abordat altres aspectes com el decret d’armament, la creació de la carrera professional després de les reunions amb el Ministeri d’Educació per a la implantació del títol de Tècnic en Seguretat en Formació Professional per a l’ingrés en l’escala bàsica dels cossos de Policia Local.

Leave a Reply

Your email address will not be published.