Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

La TDT començarà a canviar les freqüències este mes

La TDT començarà a canviar les freqüències este mes

El procés s’iniciarà este 24 de juliol.

A partir d’este 24 de juliol, la TDT torna a canviar les freqüència dels canals que teníem fins ara i per tant no es podrà sintonitzar la televisió com fins ara. Este canvi ha sigut degut a la liberalització de la banda dels 700 Mhz per al 5G, el qual obliga a realitzar este canvi.

Les noves freqüències, però, es modificaran de forma progressiva i no hi haurà nous canals, així que els usuaris podran sintonitzar els nous canals de forma gradual sense que això supose un canvi dràstic.

Este fet suposa que este mes s’haurà de començar a resintonitzar els aparells TDT per tal de poder veure la televisió amb normalitat. La primera fase de liberalització tindrà lloc a Balears i Càceres i posteriorment Huelva, mentre que la segona fase començarà al setembre i afectarà Almeria, Albacete, Badajoz i Santa Cruz de Tenerife, i així progressivament. En total, serà un procés que tindrà una duració d’1 any, acabant el 30 de juny de 2020.

Per tal de poder continuar veient els canals amb normalitat, els edificis comunitaris només hauran d’adaptar les antenes, com per exemple reprogramant les centraletes o substituint l’amplificador. En canvi, els habitatges unifamiliars simplement hauran de resintonitzar les seues televisions.

De totes maneres, hi ha previst un període en què la vella i la nova freqüència s’emetran de forma simultània abans de fer el canvi definitiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.