fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La tempesta deixa intensitats de pluja torrencial a Castell贸 i obliga a activar el pla d’emerg猫ncies

La tempesta deixa intensitats de pluja torrencial a Castell贸 i obliga a activar el pla d’emerg猫ncies

L’aiguat obliga a tallar la circulaci贸 en trams de les rondes i la Policia Local i Bombers atenen 33 serveis en sis hores.

Castell贸 ha registrat durant la tempesta d’esta matinada intensitats superiors als 10 litres per metre quadrat en 10 minuts i als 30 en una hora, la qual cosa equival a pluges torrencials, i que han obligat a decretar el pla municipal d’emerg猫ncies per pluges. El fort aiguat, que s’ha concentrat entre les 3:00 i les 7:00 del mat铆 encara que amb major intensitat entre les 4:00 i les 6:00 hores, ha deixat 88,4 l/m2 en l’estaci贸 meteorol貌gica del Centre Urban; 82,4 l/m2 en Tetuan i 40 l/m2 en el Palau de la Festa. Malgrat la intensitat, la ciutat ha recuperat la normalitat en molt poc de temps gr脿cies al treball de l’脿rea d’Emerg猫ncies i de les brigades municipals.

La situaci贸 ha fet que des del Centre Integral Municipal de Seguretat i Emerg猫ncies s’hagen at猫s un total de 33 serveis relacionats amb les pluges. Entre ells, sis han correspost a assist猫ncies a conductors que han tingut avaries en els seus vehicles en travessar basses d’aigua; altres tres per xicotetes inundacions en habitatges; 12 per tapes d’embornal fora de lloc i 12 m茅s relacionats amb corts de vials, carrers inundats per obstrucci贸 del clavegueram i acumulacions d’aigua que impedien o dificultaven la circulaci贸 de vehicles.

Entre els vials afectats, a les 6.41 s’ha tallat acc茅s a Castell贸 des de rotonda de la Coma i tamb茅 ha ocorregut el mateix en l’acc茅s a l’antiga nacional des de la Magdalena. La ronda Sud, a l’altura del Ciutat de Castell贸, i la ronda Nord, en el pas inferior a l’altura de l’avinguda del Lled贸, tamb茅 s’han hagut de tallar al tr脿fic a primera hora del mat铆. Totes s’han pogut reobrir este mateix mat铆 gens m茅s acabar les pluges.

En la Marjaleria, la Segona Travessera s’ha taponat a l’altura de les vies del tren a causa de deixalles arrossegades per la pluja. Tamb茅 s’han vist afectats alguns edificis municipals, com l’estadi Cast脿lia on s’ha inundat el t煤nel d’acc茅s al camp pel qual les brigades municipals han acudit per a retirar l’aigua aix铆 com altres desperfectes en vestuaris i sala de premsa, un estadi que este mateix mat铆 ha visitat l’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, al costat de t猫cnics municipals i a la Policia Local. Per la seua banda, la regidora de Turisme, Patricia Puerta, tamb茅 ha visitat les platges del Pinar, Gurug煤 i Serradal i la zona de Marjaleria per a con猫ixer com estava funcionant l’evacuaci贸 d’aigua a trav茅s de les s猫quies.

Tamb茅 s’ha registrat un accident per culpa de la pluja en el cam铆 Camin脿s en el qual afortunadament no s’han registrat ferits. Policia Local i Bombers tamb茅 han retirat un arbre que havia caigut sobre la vorera i zona d’aparcament en l’avinguda Sos Baynat aix铆 com un tros de mur en Tetuan. Passades les 11:00 de la dem脿 Emerg猫ncies Comunitat Valenciana ha decretat la fi de la preemerg猫ncia per risc de pluges en el litoral de Castell贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.