fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

La Unitat de Mediaci贸 Policial de Vila-real rep en 2016 un total de 351 casos i resol de manera positiva el 92%

La Unitat de Mediaci贸 Policial de Vila-real rep en 2016 un total de 351 casos i resol de manera positiva el 92%

La xifra contrasta amb la del 2015 a causa del descens de la conflictivitat i mostra la consolidaci贸 de la intervenci贸 judicial per a alleujar la c脿rrega en la just铆cia

La Unitat de Mediaci贸 Policial (Umepol) de la Policia Local de Vila-real ha fet balan莽 de l’exercici 2016, en el que ha rebut un total de 351 procediments -110 menys que un any abans-, dels quals finalment ha tractat 322, amb un 92% d’猫xit. Aquest grup de la Policia, centrat en la resoluci贸 de situacions de conflicte que puguen sorgir en la conviv猫ncia di脿ria, classifica els casos en formals i informals, depenent de si en finalitzar la mediaci贸 es confecciona un document redactat i signat de com煤 acord entre les parts o se salda amb comprom铆s verbal.

Dels 322 processos tractats, 81 han concl貌s amb un la redacci贸 d’un acord per escrit i signat per ambdues parts, mentre 241 ho han fet amb un pacte de paraula entre els reclamants i reclamats. En l’apartat formal, la policia ha rebut en 2016 un total de 43 assumptes entorn de la Mediaci贸 Policial Judicial (MPJ); quatre relacionats amb l’脿mbit dels menors; vuit en l’脿rea rural, i 26 en l’apartat comunitari. El regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Serralvo, ha explicat que la MPJ est脿 prenent cada any major protagonisme, ja que “quan un jutjat rep un cas que considera que es pot resoldre per aquesta via, ho trasllada a la Policia Local perqu猫 se solucione d’una manera m茅s amigable, al mateix temps que es descongestionen els casos a tramitar i totes les parts estalvien en temps i diners: ac铆 ning煤 perd, tots guanyen”.

D’aquesta manera, l’intendent cap de la Policia Local, Jos茅 Ram贸n Nieto, desgrana que, en aquesta 脿rea, s’han rebut 43 assumptes, dels quals 22 s’han resolt d’una manera positiva, mentre en la resta no s’ha pogut fer res, a causa que una de les parts ha rebutjat participar. Entre els temes que es tracten amb major freq眉猫ncia destaquen els insults, les amenaces o fins i tot l’apropiaci贸 indeguda o l’ocupaci贸 d’habitatges i els impagaments de lloguers. “Molts assumptes es resolen amb el comprom铆s de restablir l’ordre o reparar els danys per part del reclamat, entre d’altres, i funciona, per a莽貌 estem treballant molt amb els jutjats, perqu猫 aquesta soluci贸 茅s el futur”, apunta Nieto.

Leave a Reply

Your email address will not be published.