fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

Labora ofereix fins a 25.000 euros per cada contracte indefinit que es faça a menors de 30 anys

Labora ofereix fins a 25.000 euros per cada contracte indefinit que es faça a menors de 30 anys

La Generalitat tindrà 50 milions més per a fomentar l’ocupació juvenil gràcies a la bona execució dels fons europeus per a esta finalitat.

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora), oferirà fins a 25.000 euros per cada contracte indefinit que les empreses formalitzen a joves menors de 30 anys inscrits en Garantia Juvenil.

El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat estes subvencions, que busquen reactivar el mercat de treball entre els més joves de la Comunitat. L’import de la subvenció oscil·larà entre els 22.680 euros i els 25.200 euros depenent de les circumstàncies personals de la persona contractada.

Labora subvencionarà els contractes indefinits inicials a jornada completa de les persones majors de 16 anys qualificades que estiguen inscrites en el fitxer del sistema de garantia juvenil. S’entén que la persona jove està qualificada si disposa de certificat de professionalitat, títol de fp, doctorat, estudis de postgrau, grau o llicenciatura. Cal recordar que, segons les dades de l’última Enquesta de Població Activa, de les 55.922 persones joves desocupades de la Comunitat Valenciana, 4.671 estan qualificades.

D’altra banda, el Servei Valencià d’Ocupació subvencionarà també els contractes en pràctiques de persones joves qualificades. D’esta manera, Labora respon a les inquietuds dels representants empresarials, que sol·licitaven ajudes que no únicament donaren suport als contractes indefinits.

Així, en el cas dels contractes en pràctiques, Labora oferirà entre 10.700 i 11.340 euros segons les condicions de les persones beneficiàries per cada contracte en pràctiques a persones joves aturades qualificades inscrites en el fitxer de Garantia Juvenil. Estes ajudes formen part del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil per al període 2014-2020.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha manifestat que, des de Labora, s’espera que estes subvencions “ajuden a reactivar la contractació de joves per part de les empreses valencianes”. En este sentit, ha animat al teixit empresarial valencià a comptar amb el talent juvenil per a introduir millores en els processos innovadors.

Així mateix, Nomdedéu ha destacat que Labora rebrà una aportació extra de 50 milions d’euros per a fomentar l’ocupació juvenil gràcies a la bona execució que ha realitzat el Consell dels fons europeus destinats a este efecte, tal com va anunciar la setmana passada el president de la Generalitat, Ximo Puig. Nomdedéu ha avançat que “estos recursos extraordinaris permetran augmentar el Pla Avalem Joves un any més i contractar, a través dels ajuntaments, a uns 3.500 joves”.

“Som el Servei d’Ocupació Pública que més fons europeus ha executat, la qual cosa ha afavorit que 38.000 joves es beneficien d’estes ajudes, dels quals 9.000 han obtingut ajudes per a contractes en l’Administració pública, mentre que 24.000 s’han beneficiat de programes de formació”, ha afegit.

El responsable d’Ocupació ha recordat que, a més del programa Avalem Joves, la Generalitat ha posat en marxa el pla Avalem Experiència per a afavorir la inserció laboral dels majors de 30 anys. Així mateix, per a joves no qualificats es destina el programa T’Avalem, un taller que alterna l’ocupació i la formació i dóna l’oportunitat als alumnes d’obtenir un Certificat de Professionalitat al mateix temps que obtenen un sou pel seu treball.

Tens més informació a http://www.dogv.gva.es/datos/2019/01/29/pdf/2019_621.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published.