fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Acord de Fadrell proposa una declaració institucional per al pròxim ple de suport a la llei de mort digna

L’Acord de Fadrell proposa una declaració institucional per al pròxim ple de suport a la llei de mort digna

PSPV-PSOE, Compromís i Podem-EU insten els diferents grups polítics al Senat a donar suport a la iniciativa perquè entre en vigor

L’Acord de Fadrell proposa per a la seua aprovació en el ple ordinari d’aquest mes una declaració institucional de suport a la proposició de llei orgànica que regula la mort digna. L’equip de govern de l’Ajuntament de Castelló (PSPV-PSOE, Compromís i Podem-EU) elevarà a la pròxima junta de portaveus la proposta per a “donar suport a la iniciativa parlamentària de la Llei orgànica de Regulació de l’Eutanàsia que incorpora el dret a una mort digna com un important avanç social en un Estat modern”. Així mateix, “insta els diferents grups polítics al Senat a recolzar aquesta iniciativa perquè aconseguisca el suport suficient per a la seua aprovació” i proposa “remetre al Govern d’Espanya i als diferents grups polítics del Senat el contingut de la declaració institucional perquè prenguen coneixement i efectes”.
La declaració de l’equip de govern recull que la nova llei, aprovada el passat 17 de desembre en el ple del Congrés amb àmplia majoria i que falta ratificar al Senat perquè entre en vigor, “pretén donar una resposta jurídica, sistemàtica, equilibrada i garantista a les demandes sostingudes de la societat actual en relació amb el final de la vida”. “L’eutanàsia significa etimològicament bona mort i es pot definir com l’acte deliberat de posar fi a la vida d’una persona, produït únicament per voluntat expressa de la pròpia persona i amb la finalitat d’evitar-li un sofriment”, recull la declaració institucional.
El portaveu del grup municipal del PSPV-PSOE, David Donate, ha defensat l’aprovació d’aquesta llei: “És un dret de les persones posar fi al sofriment amb llibertat i autonomia, preservar la seua integritat i la seua dignitat i no obligar-los a viure en males condicions”. “Defensem la vida, però no l’obligació de viure quan erosiona la integritat física o moral”, ha recalcat el portaveu socialista.
Per al portaveu del grup de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia, aquesta és “una qüestió pendent des de fa molts anys que cal afrontar, tant des del punt de vista social com sanitari” perquè “hem de defensar el dret a una mort digna, com a decisió personal dels pacients i de les seues famílies”. “Des de Compromís donem suport a la proposta i demanem la seua tramitació urgent tant en el Congrés com al Senat”, ha manifestat Garcia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.