fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L鈥橝DI de Borriana programa una campanya de suport al desenvolupament infantil

L鈥橝DI de Borriana programa una campanya de suport al desenvolupament infantil

Dirigida a les fam铆lies i als professionals relacionats amb el m贸n de la primera inf脿ncia, amb la finalitat d’oferir-los suport professional.

El servei d’Atenci贸 al Desenvolupament Infantil (ADI) de l’Ajuntament de Borriana ha programat una campanya de suport al desenvolupament infantil dirigida a les fam铆lies i als professionals relacionats amb el m贸n de la primera inf脿ncia, amb la finalitat d’oferir-los suport professional, segons ha anunciat el regidor d’Educaci贸, J. Ramon Monferrer, acompanyat de les professionals Ana Vicent i Lina Puig.

En la presentaci贸 de la campanya han manifestat que 鈥渟i tenim la informaci贸 adequada i recursos durant la primera inf脿ncia dels nostres fills i filles, gaudim m茅s de la crian莽a i prevenim dificultats posteriors鈥.

Aix铆, amb la finalitat de beneficiar aspectes del desenvolupament en la primera inf脿ncia, la campanya consta de dos fases: una primera, amb accions de reactivaci贸 de la detecci贸 preco莽 i, una segona, d’activitats per a proporcionar estrat猫gies beneficioses per al desenvolupament infantil tant a familiars com a professionals.

Ana Vicent i Lina Puig han explicat que en la primera fase es mantindr脿 la coordinaci贸 amb professionals de l’educaci贸 i la sanitat, amb l鈥檕bjectiu d’afavorir la reactivaci贸 de la detecci贸 preco莽 de xiquetes i xiquets que puguen presentar algun factor de risc biol貌gic o social o que presenten signes d’alerta en el desenvolupament, amb la intenci贸 de poder oferir suport professional com m茅s prompte millor.

En aquest sentit, consideren necessari, despr茅s d’aquests anys de pand猫mia, 鈥渞eactivar i tornar a donar prioritat a la detecci贸 preco莽, ja que a trav茅s de la detecci贸 propiciem la intervenci贸 professional com m茅s prompte millor, i augmentem les possibilitats de millora鈥.

Per a les professionals de l鈥橝DI, aquesta acci贸 en edats primerenques 鈥渢茅 un marcat car脿cter preventiu i compensador鈥. I, per a aix貌, l鈥橝DI ha elaborat un nou material espec铆fic que es far脿 arribar als professionals a partir del proper mes d’abril, per a afavorir aquest objectiu, que inclou una s猫rie d’铆tems a tindre en compte per a la detecci贸 de factors de risc o algun signe d’alerta.

Amb la detecci贸 preco莽 de xiquets i xiquetes que puguen presentar factors de risc o desajustaments en el desenvolupament, des de l鈥橝DI, han assegurat Lina Puig i Ana Vicent, 鈥減ropiciem la intervenci贸 professional i augmentem les possibilitats de millora, per la qual cosa aquesta acci贸 en edats primerenques t茅 un marcat car脿cter preventiu i compensador鈥.

Paral路lelament, amb la finalitat d’oferir estrat猫gies i recursos, tant a professionals com a fam铆lies, per a beneficiar el desenvolupament dels menuts, l鈥橝DI ha programat una s猫rie d’activitats.

Entre les quals, han destacat una nova Jornada d’Educaci贸 Infantil i Atenci贸 primerenca amb el t铆tol 鈥淎cte comunicatiu infant-adult durant els primers anys (0-6). Context escolar i familiar”, amb la qual es pret茅n oferir estrat猫gies per a millorar la comunicaci贸 entre la inf脿ncia i els adults, que tindr脿 lloc el pr貌xim 22 d’abril en el Centre Municipal de les Arts de 9.30h a 13.30h.

Organitzada per l鈥橝DI amb la col路laboraci贸 del Cefire, la Jornada estar脿 impartida per dos excel路lents i reconegudes professionals: Rosa Vidiella Badell, pedagoga i educadora especialitzada, formadora de mestres i orientadora d’espais, edificis i equipaments, i N煤ria Ferrando Arrufat, fisioterapeuta infantil i psicomotricista i formadora de mestres.

Les inscripcions per a mestres i educadors en actiu ser脿 a trav茅s de la p脿gina web del Cefire <http://cefire.edu.gva.es/sfp/index.php?seccion=edicion&id=11019147>. Els altres professionals de l鈥檈ducaci贸 infantil, fam铆lies de xiquetes i xiquets menuts, han d鈥檌nscriure鈥檚 en l鈥橝juntament de Borriana en el tel猫fon 630 717 097 de 9h a 13h de dilluns a divendres, fins que es cobrisquen les places.

D’altra banda, des de l鈥橝DI es realitzaran una s猫rie d’activitats per a continuar oferint estrat猫gies que ajuden les fam铆lies i afavorisquen una interacci贸 positiva amb xiquetes i xiquets xicotets. Entre aquestes activitats les professionals han destacat l’edici贸 de 4 nous microv铆deos que es podran vore en la p脿gina web de l鈥橝DI <adi.burriana.es>, les tem脿tiques dels quals estan relacionades amb estrat猫gies beneficioses per al desenvolupament infantil. Aix铆 mateix, es continuaran oferint microtert煤lies relacionades amb aspectes del desenvolupament.

microv铆deos

Des de l鈥橝DI es va valorar fa m茅s d’un any la creaci贸 d鈥檜n canal informatiu amb continguts audiovisuals sobre el desenvolupament infantil, que comunicara i refor莽ara el seu treball a fi de disposar d’un canal r脿pid, senzill i directe. S’han anat creant peri貌dicament microv铆deos educatius per a proporcionar recursos, afavorir la reflexi贸 i orientar sobre temes relacionats amb el desenvolupament infantil, en els quals han participat diversos professionals, amb la finalitat d’aportar estrat猫gies als pares, mares i educadors per a ajudar els xiquets en el seu desenvolupament.

Microtert煤lies

En les microtert煤lies sobre desenvolupament infantil i educaci贸 que s’ofereixen des de l’espai de l鈥橝DI es pot compartir en grup redu茂t inquietuds en relaci贸 a la crian莽a de fills i filles amb altres fam铆lies i amb acompanyament professional. Amb les microtert煤lies 鈥渢ractem de promoure la cultura d’una interacci贸 familiar beneficiosa per als xiquets i xiquetes des d’edats primerenques, que contribu茂sca a augmentar la qualitat de vida de pares i fills, a previndre possibles problemes que puguen sorgir sobre dificultats de crian莽a, i que ajude a crear entorns favorables a un millor desenvolupament emocional, cognitiu, i social鈥, han precisat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.