Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’aeroport de Castelló adjudica dues noves rutes a Londres-Luton i Marsella per a un període de tres anys

L’aeroport de Castelló adjudica dues noves rutes a Londres-Luton i Marsella per a un període de tres anys

Les ofertes adjudicades de forma provisional per la societat pública Aerocas corresponen a les aerolínies Wizz Air i Volotea.

La societat pública Aeroport de Castelló (Aerocas) ha acordat adjudicar provisionalment i prosseguir amb el procés de contractació de les ofertes presentades per les aerolínies Wizz Air i Volotea per a operar, respectivament, una ruta a Londres-Luton i una altra a Marsella durant un període de tres anys.

La resolució de Aerocas s’emmarca en la segona campanya del pla de posicionament de l’aeroport de Castelló en els mercats turístics internacionals, que va sortir a licitació pública amb l’objectiu de captar noves rutes amb una vigència de tres anys. A la convocatòria, estructurada en tres lots amb operatives de diferent tipologia, van concórrer dues aerolínies: Wizz Air, que va optar als lots 1 i 2, i Volotea, que es va presentar al lot 2.

Acceptant l’informe elaborat per la taula de valoració, la comissió executiva de Aerocas ha acordat adjudicar de forma provisional el lot 1 a Wizz Air i el lot 2 a Volotea.

L’oferta de Wizz Air consisteix en una ruta anual a Londres-Luton, amb una freqüència de dos vols setmanals. Aquesta connexió arrencaria en el primer trimestre de 2020 amb una previsió de 32.000 passatgers i passatgeres a l’any.

L’oferta de Volotea contempla una connexió amb Marsella durant 29 setmanes, dins del període comprés entre abril i novembre, i una freqüència d’un vol setmanal. La previsió és de 8.000 persones per anualitat.

Una vegada aprovada l’adjudicació provisional, Aerocas prosseguirà amb l’expedient fins a formalitzar els contractes amb les aerolínies, devent estes emplenar els tràmits preceptius i aportar la documentació requerida.

El secretari autonòmic de Turisme i president de Aerocas, Francesc Colomer, ha manifestat la seua satisfacció amb el resultat del procés i ha destacat que les rutes adjudicades “tenen un marcat accent turístic i han de contribuir al desenvolupament del sector, que és l’objectiu que perseguim”.

De fet, Regne Unit és el principal mercat emissor de turistes a la Comunitat Valenciana, amb una quota en 2018 del 31,5%, la qual cosa va suposar l’arribada de 2,9 milions de visitants. A més, el 95,5% dels mateixos accedeixen per via aèria.

D’altra banda, i respecte al mercat francés, es tracta del segon mercat emissor, amb una quota del 16,4% en 2018 i l’arribada d’1,5 milions de turistes. És, a més, el principal mercat internacional que tria la província de Castelló com a destinació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.