fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament anima les empreses de construcci贸 de Borriana a optar a la licitaci贸 de les obres de reforma de l’antic ambulatori

L’Ajuntament anima les empreses de construcci贸 de Borriana a optar a la licitaci贸 de les obres de reforma de l’antic ambulatori

Despr茅s de les obres de condicionament albergar脿 i concentrar脿 els Serveis Socials municipals.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha volgut animar les empreses de construcci贸 locals a participar i optar a la licitaci贸 de les obres de reforma i condicionament de l’edifici de l’antic ambulatori, per a la relocalitzaci贸 i concentraci贸 dels Serveis Socials i del Centre d’Atenci贸 i Informaci贸 (CAISS) de l’Institut Nacional de la Seguretat Social, una actuaci贸 cofinan莽ada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el marc del Programa operatiu de creixement sostenible 2014-2020.

Segons ha explicat Maria Josep Safont, el pressupost base de licitaci贸 de les obres ascendeix a 1.378.618,87 euros, i el termini per a la presentaci贸 d’ofertes finalitza el 31 d’agost de 2020. Tant l’anunci de la licitaci贸 com el plec s’han publicat ja en la Plataforma de Contractaci贸 del Sector P煤blic per procediment obert i tramitaci贸 ordin脿ria.

El projecte b脿sic i d’execuci贸 per a la reforma, ha indicat l’alcaldessa de Borriana, distingeix dues actuacions clarament diferenciades. Aix铆, ha precisat, la major part de l’edifici es destina a la relocalitzaci贸 dels Serveis Socials i, d’altra banda, part de la superf铆cie de la planta baixa s’habilita com a local independent destinat al trasllat de les oficines del CAISS des de la seua ubicaci贸 actual.
El termini total d’execuci贸 previst de les obres de les oficines del CAISS 茅s de cinc mesos i el termini total d’execuci贸 de l’obra 茅s de nou mesos, m茅s el termini de garantia i posterior liquidaci贸 del contracte.

Maria Josep Safont ha valorat que aquest projecte representa la recol路locaci贸 i concentraci贸 dels Serveis Socials municipals en l’antic ambulatori, un edifici situat dins del nucli urb脿, de propietat estatal, “en des煤s i un estat de preocupant abandonament durant m茅s de 15 anys”, i significa tamb茅 “poder escometre una important millora i modernitzaci贸 que pose en valor, dinamitze i reviva l’entorn on se situa, en el barri de la Bosca”, i amb la finalitat de “millorar dia a dia i incidir positivament en la gesti贸 de les necessitats socials de la ciutat de Borriana”.

Igualment, ha afegit, executant estes obres “s’acabar脿 amb la provisionalitat de les deficients depend猫ncies dels Serveis Socials actuals per a situar-los en este edifici restaurat i modern, que concentrar脿 altres serveis d’atenci贸 al p煤blic”.

En esta l铆nia, ha destacat que la iniciativa es pot realitzar, per fi, despr茅s de la signatura a finals de l’any passat de l’acord de cessi贸 d’煤s per 30 anys de l’edifici per part del Govern a favor de l’Ajuntament de Borriana, “q眉esti贸 fonamental per a rebre els diners dels fons Feder per a la rehabilitaci贸 de l’edifici”.

L’alcaldessa ha recordat que l’edifici albergava, fins a 2003, el Centre de Salut de la localitat que va quedar en des煤s despr茅s de la inauguraci贸 del nou Centre de Salut. Amb l’entrada de la nova Corporaci贸 en 2015, ha afirmat la primera edil, l’equip de govern “va reprendre la reivindicaci贸, i va realitzar contactes efectius i permanents amb tots els estaments implicats, a fi de modificar la temporalitat de la cessi贸 que impedia l’aplicaci贸 de subvencions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.