fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre demana al Govern central que rebaixe l’IVA de totes les mascaretes de protecció

L’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre demana al Govern central que rebaixe l’IVA de totes les mascaretes de protecció

Mitjançant una declaració institucional s’ha sol·licitat al Govern que aplicació el 4% d’IVA superreduït a tota mena de màscares de protecció. El ple també aprova una moció instant a la Generalitat Valenciana a la millora de la qualitat assistencial en Atenció Primària.

El ple de l’Ajuntament d’Alcalà-Alcossebre sol·licita al Govern, mitjançant una declaració institucional, que s’aplique el tipus superreduït d’IVA del 4% a totes les màscares -i no únicament a les quirúrgiques, com s’ha aprovat recentment-. En el text de la moció, presentada pel Partit Popular, es recorda que “l’ús de les màscares s’ha fet imprescindible i el continuarà sent en un futur pròxim pel que ha de considerar-se un bé de primera necessitat”. Es calcula que una família de quatre membres, ha d’assumir una despesa mensual de 240 euros en este material de protecció.

El ple també va aprovar, amb els vots a favor de Ciutadans i Partit Popular, una moció presentada pel grup municipal de Ciutadans en la qual se sol·licita a la Generalitat Valenciana diverses mesures per a la millora del servei assistencial en Atenció Primària com disminuir la sobrecàrrega del personal sanitari, garantir un mínim d’atenció en consulta de deu minuts, impulsar la telemedicina en la sanitat pública, reobrir consultoris auxiliars tancats o realitzar un estudi de les necessitats de l’atenció domiciliària, entre altres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.