fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Almassora signa el contracte per a la gesti贸 de la unitat de respir de Santa Quit猫ria

L’Ajuntament d’Almassora signa el contracte per a la gesti贸 de la unitat de respir de Santa Quit猫ria

La Fundaci贸 Salom茅 Moliner oferir脿 assist猫ncia adaptada a les persones amb la malaltia d’Alzheimer i a les seues fam铆lies.

L’alcaldessa d’Almassora, Susannna Nicolau, i els responsables de la Fundaci贸 Salom茅 Moliner, han rubricat l’acord mitjan莽ant el qual el consistori cedeix a l’entitat la gesti贸 de la unitat de respir de Santa Quit猫ria, que estar脿 situada a la Casa de la Ermitana. L’objectiu de la fundaci贸 茅s atendre i cobrir les necessitats tant de les persones amb Alzheimer com dels seus familiars, a trav茅s de ter脿pies espec铆fiques i el suport psicol貌gic.

鈥淓n una poblaci贸 com Almassora, que frega els 30.000 habitants, la necessitat de crear una unitat de respir era imperant鈥, ha explicat la primera edil almazorense. Nicolau ha assegurat que 鈥渁tendre correctament als malalts i fer-ho en unes instal路lacions i un entorn adequats 茅s primordial per a garantir el seu benestar, un benestar amb el qual estem absolutament compromesos鈥.

Per la seua banda, el president de la Fundaci贸 Salom茅 Moliner, Emili Marmaneu, ha destacat que 鈥渁vui 茅s un dia summament important en el qual fem un pas endavant per a millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen Alzheimer鈥. Marmaneu ha posat l’accent principalment en la import脿ncia de l’entorn en el qual est脿 situada la unitat posat que 鈥渆l paratge de Santa Quit猫ria 茅s terp猫uticament ideal i s’adapta a les necessitats del perfil d’usuari d’aquest centre, que necessita tranquil路litat i harmonia鈥.

Tal com han confirmat des de l’entitat gestora, la unitat de respir comen莽ar脿 a funcionar en les pr貌ximes setmanes, quan hi haja un m铆nim de cinc usuaris. Emili Marmaneu ha informat que les fam铆lies podran fer 煤s del servei d’assist猫ncia 鈥渁mb total flexibilitat, un, dos o diversos dies a la setmana鈥. L’horari del centre tamb茅 s’adaptar脿 a les necessitats dels usuaris i 鈥渙brirem al mat铆 i a la vesprada si hi ha demanda鈥, ha explicat el president de la fundaci贸.

Els ve茂ns interessats a sol路licitar informaci贸 sobre la unitat de respir de Santa Quit猫ria poden dirigir-se als Serveis Socials de l’Ajuntament d’Almassora o a la Fundaci贸 Salom茅 Moliner. L’entitat est脿 ja oferint cites informatives i ha comen莽at a fer les primeres valoracions per a la concessi贸 de places. Els ve茂ns van poder visitar el centre el passat 16 de maig, quan el consistori va celebrar una jornada de portes obertes coincidint amb la Romeria de Santa Quit猫ria. L’espai tindr脿 dues sales per als usuaris, una oficina i un ‘office’.

Leave a Reply

Your email address will not be published.