fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament d’Almassora signa el contracte per a la gestió de la unitat de respir de Santa Quitèria

L’Ajuntament d’Almassora signa el contracte per a la gestió de la unitat de respir de Santa Quitèria

La Fundació Salomé Moliner oferirà assistència adaptada a les persones amb la malaltia d’Alzheimer i a les seues famílies.

L’alcaldessa d’Almassora, Susannna Nicolau, i els responsables de la Fundació Salomé Moliner, han rubricat l’acord mitjançant el qual el consistori cedeix a l’entitat la gestió de la unitat de respir de Santa Quitèria, que estarà situada a la Casa de la Ermitana. L’objectiu de la fundació és atendre i cobrir les necessitats tant de les persones amb Alzheimer com dels seus familiars, a través de teràpies específiques i el suport psicològic.

“En una població com Almassora, que frega els 30.000 habitants, la necessitat de crear una unitat de respir era imperant”, ha explicat la primera edil almazorense. Nicolau ha assegurat que “atendre correctament als malalts i fer-ho en unes instal·lacions i un entorn adequats és primordial per a garantir el seu benestar, un benestar amb el qual estem absolutament compromesos”.

Per la seua banda, el president de la Fundació Salomé Moliner, Emili Marmaneu, ha destacat que “avui és un dia summament important en el qual fem un pas endavant per a millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen Alzheimer”. Marmaneu ha posat l’accent principalment en la importància de l’entorn en el qual està situada la unitat posat que “el paratge de Santa Quitèria és terpèuticament ideal i s’adapta a les necessitats del perfil d’usuari d’aquest centre, que necessita tranquil·litat i harmonia”.

Tal com han confirmat des de l’entitat gestora, la unitat de respir començarà a funcionar en les pròximes setmanes, quan hi haja un mínim de cinc usuaris. Emili Marmaneu ha informat que les famílies podran fer ús del servei d’assistència “amb total flexibilitat, un, dos o diversos dies a la setmana”. L’horari del centre també s’adaptarà a les necessitats dels usuaris i “obrirem al matí i a la vesprada si hi ha demanda”, ha explicat el president de la fundació.

Els veïns interessats a sol·licitar informació sobre la unitat de respir de Santa Quitèria poden dirigir-se als Serveis Socials de l’Ajuntament d’Almassora o a la Fundació Salomé Moliner. L’entitat està ja oferint cites informatives i ha començat a fer les primeres valoracions per a la concessió de places. Els veïns van poder visitar el centre el passat 16 de maig, quan el consistori va celebrar una jornada de portes obertes coincidint amb la Romeria de Santa Quitèria. L’espai tindrà dues sales per als usuaris, una oficina i un ‘office’.

Leave a Reply

Your email address will not be published.