fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Benicarló obté un premi a la innovació en serveis socials

L’Ajuntament de Benicarló obté un premi a la innovació en serveis socials

El guardó, atorgat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives té l’objecte de valorar actuacions i iniciatives innovadores en matèria de serveis socials. En el cas de Benicarló s’ha reconegut un programa implementat adreçat al tractament dels trastorns emocionals.

La Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha atorgat a l’Àrea de Serveis Socials i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de Benicarló el Premi a la Innovació en Matèria de Serveis Socials «Amparo Moreno Vañó». Es tracta de la primera edició d’uns premis convocats a fi de valorar les actuacions i iniciatives innovadores en matèria de serveis socials desenvolupats i implantats per les entitats locals i per les entitats d’acció social que contribuïsquen a potenciar qualitativament el model social de la Comunitat Valenciana.

La regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá, s’ha mostrat satisfeta per este premi que, ha dit, «suposa un reconeixement al treball dels tècnics i posa en valor la qualitat dels nostres serveis socials».

En concret, el projecte que l’Ajuntament ha presentat als premis és la implementació d’un protocol unificat per al tractament transdiagnòstic dels transtorns emocionals adaptat a les persones usuàries de l’Àrea de Serveis Socials i Polítiques Inclusives. Es tracta d’un protocol creat pel Dr. David H. Barlow, professor de psicologia i psiquiatria i director del Center for Anxiety and Relatred Disorders de la Universitat de Boston, i està adreçat al tractament dels trastorns emocionals (trastorns d’ansietat i de l’estat anímic).

Des de serveis socials, amb col·laboració amb la Universidad de Zaragoza i la Unitat de Salut Mental de l’Hospital Comarcal, s’ha adaptat este protocol per a ser aplicat a persones del municipi amb les quals s’està intervenint per part dels professionals de l’equip específic d’infància i adolescència.

Les 11 persones que participen en este programa pilot són, en la seua majoria, dones que presenten simptomatologia ansiosa o depressiva, la qual interferix en la seua vida quotidiana, en les relacions interpersonals i en el desenvolupament del seu rol parental.

S’ha pogut constatar que l’assistència al programa ha repercutit de forma positiva en la seua salut psicològica i l’estat emocional, la qual cosa ha tingut repercussió en els seus contextos vitals, sobretot en la criança dels seus fills i filles i en la percepció positiva de l’acompliment del rol parental, a més de millorar el seu estat d’ànim, el maneig de l’ansietat, la depressió i la simptomatologia relacionada amb l’estrès post-traumàtic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.