fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Benicàssim en ple reivindica el servei d’infermeria escolar

L’Ajuntament de Benicàssim en ple reivindica el servei d’infermeria escolar

L’Ajuntament de Benicàssim en ple reivindica el servei d’infermeria escolar en els centres educatius.

Així es desprén de la moció institucional aprovada en el ple ordinari del mes de gener celebrat aquest matí. Com s’indica en l’exposició de motius, la coordinació i col·laboració dels centres educatius amb els professionals de la salut és bàsica per a la divulgació d’informació, la promoció de mesures preventives que impedisquen la transmissió de malalties en la població escolar i la promoció d’hàbits positius per a la salut. Com ha recordat l’alcaldessa, Susana Marqués, “Benicàssim va ser municipi pioner a poder comptar a les seues aules amb el servei d’infermeria escolar i successivament, corporació rere corporació, curs a curs durant 12 anys, sent una inversió que genera confiança, seguretat i atenció social i màximament en els moments actuals”. “La nostra experiència ens ha demostrat que un professional de la salut present en un centre educatiu és una necessitat i una aposta de futur de tota una comunitat, ajudant a promocionar, educar i crear hàbits saludables, des d’edats molt primerenques”, ha continuat l’alcaldessa.
En aquesta reivindicació de l’Ajuntament de Benicàssim per recuperar la infermeria escolar, el ple ha acordat instar a la Conselleria d’Educació i a la Conselleria de Sanitat a posar en marxa el servei d’infermeria escolar per al que resta de curs tant a Benicàssim com en la resta de municipis que el sol·liciten. Així mateix, també s’insta a la Conselleria a realitzar test d’antígens ràpids a tots els estudiants universitaris de la província de Castelló i que sol·licite al Govern d’Espanya al fet que el personal docent, així com aquell no docent que presente funcions en centres d’educació, siguen considerats com a prioritari en la fase II del pla de vacunació en la Comunitat Valenciana.

Seguint en matèria sanitària, el ple també s’ha unit en el seu conjunt per a reclamar a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a dotar dels mitjans materials i professionals necessaris en el centre d’Atenció Primària, amb la finalitat de prestar un servei de qualitat i evitar així el col·lapse del sistema sanitari. En la mateixa línia se sol·licita la contractació del personal sanitari necessari així com l’obertura de manera immediata de tots els centres d’assistència ambulatòria mèdica situats a Benicàssim, per a possibilitar i garantir l’atenció i assistència sanitària a la població del municipi.

En un altre ordre de coses, el ple ordinari també ha donat compte de canvis en la corporació municipal. D’una banda, Natividad Alonso ha pres possessió del càrrec com a regidora de Ciudadanos i entra a formar part de l’equip de govern. La seua entrada es produeix després de la renúncia del regidor de Domingo Lorenzo el mes de desembre passat.

I després d’una nova incorporació, la sessió d’aquest mes també ha donat compte de la renúncia al càrrec de regidor pel portaveu de Ara Benicàssim, Manuel Begués. Després de la renúncia, se sol·licitarà a la Junta Electoral Central la remissió de la credencial del següent candidat corresponent a la candidatura de Ara Benicàssim.

Leave a Reply

Your email address will not be published.