fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Benic脿ssim i la Diputaci贸 restauraran Vila Elisa

L’Ajuntament de Benic脿ssim i la Diputaci贸 restauraran Vila Elisa

La Generalitat queda desbancada de l’edifici despr茅s dels reiterats incompliments tant del conveni com de l’assumpci贸 del pagament del deute pendent.

L’alcaldessa de Benic脿ssim, Susana Marqu猫s i el president de la Diputaci贸, Javier Moliner, han anunciat avui en els jardins de Vila Elisa l’acord mitjan莽ant el qual, els governs local i provincial assumiran el rescat i restauraci贸 de la vila. “Hem esperat deu anys al fet que l’obra estiga finalitzada i estos dos 煤ltims anys han satisfet la paci猫ncia del nostre municipi amb el continu aband贸 i menyspreu per part de la Generalitat. Aix铆 que ara hem dit Ja n’hi ha prou! I rescatarem de la vila entre l’ajuntament i la Diputaci贸. Per a莽貌 vull agrair al president, Javier Moliner, la seua implicaci贸, col路laboraci贸 i la seua sensibilitat amb Benic脿ssim”.

Marqu猫s ha recordat la cronologia del “calvari de Vila Elisa” i ha explicat que el projecte de la restauraci贸 inicial de Vila Elisa es va aprovar pel ple municipal, el 15 de desembre de 2006. Tenia un pressupost de 2,1 milions d’euros. Les obres van comen莽ar el maig de 2007, per貌 que van quedar finalment paralitzades el 13 de desembre de 2008. En aquell moment de la paralitzaci贸 l’ajuntament havia abonat per endavant el pagament d’1,4 milions d’euros del deute. Amb prou faenes quedaven 658.000 euros per a concloure-la. Aix铆 ha estat estos deu anys. “Si llavors s’haguera acabat l’obra, ara tindr铆em un sol problema, aconseguir que la Generalitat afrontara el pagament del deute. No obstant aix貌, la decisi贸 unilateral de l’anterior alcalde, de parar l’obra, va deixar a la nostra ciutat dos problemes: un deute i un edifici a mitj脿 fer que s’ha deteriorat tant, que ara, rehabilitar-ho costar脿 m茅s que el que estava previst a l’origen”.

Ara, el palauet modernista que es va construir a principis dels anys 40 per l’arquitecte Vicente Traver Tom谩s, es veur脿 restaurat gr脿cies a la col路laboraci贸 econ貌mica de l’ajuntament i la Diputaci贸 provincial. El president de la Diputaci贸 ha assenyalat que, aviat se signar脿 un conveni mitjan莽ant el qual es formalitzar脿 l’acord de l’execuci贸 i que Vila Elisa servir脿 de motor tur铆stic i cultural per a la ciutat i per a la prov铆ncia.

L’important valor que adquireix esta obra com a recuperaci贸 del patrimoni significar脿 un revulsiu per a tota la ciutat, ja que el seu 煤s estar脿 vinculat la gesti贸 de congressos, dinamitzaci贸 cultural i potenciaci贸 del turisme.
“Benic脿ssim no podria comptar amb millor not铆cia per a comen莽ar l’estiu que esta recuperaci贸 del nostre patrimoni, de la nostra hist貌ria i del tresor que suposa la restauraci贸 de Vila Elisa”, ha destacat l’alcaldessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.