fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Borriana adjudica les obres de la pla莽a del barri La Bosca

L’Ajuntament de Borriana adjudica les obres de la pla莽a del barri La Bosca

Becsa SA realitzar脿 la transformaci贸 de la pla莽a 鈥渟ense nom鈥 per un import de 112.332 euros.

La Junta de Govern Local de Borriana ha adjudicat a Becsa SA, com a licitador que ha obtingut la millor puntuaci贸, les obres de millora de la pla莽a sense nom, per un import de 112.332 euros, IVA incl貌s, segons ha avan莽at la regidora d’Inclusi贸, Maria Romero.

Aquesta iniciativa 茅s un projecte transversal en el qual treballen de forma coordinada les regidories d’Urbanisme, Serveis Socials, Inclusi贸 i Via P煤blica, per a la millora qualitativa d’aquest espai i de la percepci贸 de seguretat i la qualitat urbana.

Emmarcat en el Pla d’Acci贸 per a la Regeneraci贸 Urbana i Social del barri la Bosca que es va iniciar ja en el 2020, cofinan莽ada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el marc del Programa operatiu de creixement sostenible de l’estrat猫gia Edusi.

Amb aquesta licitaci贸, ha assegurat Maria Romero, l’Ajuntament continua avan莽ant en el projecte global de millora de l’entorn del barri de la Bosca, despr茅s d’aconseguir la cessi贸 gratu茂ta de la coneguda com a pla莽a sense nom, un espai propietat de la Generalitat, despr茅s de la transformaci贸 del carrer la Bosca en un bulevard.

Es tracta, ha manifestat, de 鈥渢ransformar鈥 una pla莽a situada a l’interior d’un grup d’habitatges, qualificada com a zona verda i que s’est茅n sobre un total de 2.318 metres quadrats, 鈥渦n espai degradat per la falta d’atenci贸 en la zona i per tractar-se d’un espai que quedava a茂llat per als vianants, donant pas a una invasi贸 per part dels vehicles motoritzats, a pesar de ser un espai de tr脿nsit quotidi脿 sobretot despr茅s de l’entrada i l鈥檈ixida del col路legi; passem ara, despr茅s de la seua municipalitzaci贸, a treballar en l’empla莽ament per a donar-li un 煤s amb m茅s seguretat vi脿ria i regenerar l’entorn鈥, ha puntualitzat.

En l’actualitat la configuraci贸 espacial sumat al deteriorament de l’esmentada pla莽a, genera un espai insegur amb un 煤s predominant d’aparcament, amb activitat infantil concretament en l’horari d’eixida del col路legi, ja que serveix com a espai de tr脿nsit en un itinerari quotidi脿.

D’acord amb el projecte redactat per Siete Arquitectura M谩s Ingenier铆a SL, entre la pla莽a i el carrer s’afegir脿 arbrat, mobiliari fet de pl脿stic reciclat, la generaci贸 de zones d’estada i elements que permeten la delimitaci贸 d’usos en una plataforma 煤nica amb el carrer Thomas Alba Edison i s’ampliaran les voreres.

La pla莽a t茅 forma rectangular i es troba oberta de manera permanent. Compta amb una 脿rea de 1400 m虏, dins d’un 脿mbit de projecte que compr猫n una 脿rea de 3.500 m虏 incloent-hi el carrer Thomas Alba Edison. Marge mitger amb un solar sense construir propietat de l鈥橢ntitat Valenciana d鈥橦abitatge, que si es constru铆s conformaria el grup d’edificacions en U, deixant la pla莽a de manera similar a la pla莽a Francisco Tom谩s y Valiente.

Suposa, aix铆, la millora de la zona amb l’eliminaci贸 de l’espai d’aparcament en la pla莽a, la diversificaci贸 d’usos amb la dotaci贸 de mobiliari urb脿, el tractament de paviment i adequaci贸 de l’enllumenat, i la introducci贸 d’arbratge d’esp猫cies que requerisquen el m铆nim manteniment possible i que generen el concepte del bosc de la Bosca.

La zona d’actuaci贸 requereix una millora important en la il路luminaci贸, que radica principalment a aconseguir una il路luminaci贸 homog猫nia per a millorar la seguretat de l’entorn. S’opta per utilitzar les tres columnes d’enllumenat existents i millorar la il路luminaci贸 afegint-hi les llumin脿ries necess脿ries.

Com ha explicat el regidor d’Ordenaci贸 del Territori, Bruno Arnadis, es configura com 鈥渦n espai d’enorme potencial, en qu猫 la seua millora resulta priorit脿ria, ja que es tracta d鈥檜n espai lliure que confronta amb els accessos al CEIP Francesc Roca i Alcaide鈥.

Amb el Pla d’Acci贸 de l’Estudi-Diagn貌stic del barri la Bosca des d’una perspectiva espacial i social, aquest pla, ha insistit Arnandis, el govern local pret茅n 鈥渃anviar la fesomia i l’estigma que emmalalteix el barri la Bosca des dels anys 90, amb un projecte d’intervenci贸 global a desenvolupar en diversos anys i que ja va comen莽ar amb la creaci贸 d’un bulevard d’avingudes amb 脿mplies voreres i la renovaci贸 de les xarxes d’aigua potable, clavegueram i telefonia, i substituci贸 de les faroles i el mobiliari urb脿 de la zona鈥.

En aquest sentit, l’edila d’Inclusi贸 ha explicat que la col路laboraci贸 i coordinaci贸 municipal interdepartamental 鈥減ret茅n portar a bon port les accions plantejades per a la millora d’aquest 脿rea de la ciutat, com ara licitar des de l’Ajuntament les obres de millora de la pla莽a, despr茅s que el propi Evha haja dut a terme diverses actuacions鈥.

Cal recordar que aquestes actuacions se鈥檔 sumen a altres com la de la millora del carrer la Bosca amb la construcci贸 d’un bulevard, l’adequaci贸 d’un solar per a aparcament darrere del col路legi o el pr貌xim projecte d’inclusi贸 sociolaboral, que est脿 pendent de licitar-se.

Leave a Reply

Your email address will not be published.