fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Borriana celebra este dijous el seu primer Ple municipal telem脿tic

L’Ajuntament de Borriana celebra este dijous el seu primer Ple municipal telem脿tic

A les 19h per videoconfer猫ncia a trav茅s de la plataforma zoom i es podr脿 seguir en directe a trav茅s del canal YouTube AjuntamentBurrriana.

L’Ajuntament de Borriana celebra dem脿 dijous el seu primer Ple municipal ordinari per mitjans electr貌nics i telem脿tics, i s’afegeix aix铆 a la resta de sessions d’altres 貌rgans col路legiats de la corporaci贸, com ara, les juntes de Govern, juntes de portaveus i comissions que es realitzen a trav茅s de videoconfer猫ncia durant el per铆ode de confinament per l’estat d’alarma.

Esta primera sessi贸 telem脿tica prevista a les 19h per videoconfer猫ncia, a trav茅s de la plataforma zoom, es podr脿 seguir en directe a trav茅s del canal YouTube AjuntamentBurrriana. A m茅s, com 茅s habitual, posteriorment es compartir脿 en el Facebook de l’Ajuntament i en la seua p脿gina web www.burriana.es.

Segons ha indicat la regidora d’Hisenda, Cristina Rius, en la reuni贸 plen脿ria, l’equip de Govern proposar脿 entre altres assumptes, una modificaci贸 de cr猫dits per un import global de 228.000 euros, a trav茅s de la concessi贸 de cr猫dits extraordinaris i suplements de cr猫dit.

La modificaci贸 de cr猫dits, ha explicat Rius, respon a la necessitat de realitzar diverses campanyes de promoci贸 del comer莽 local, “tan perjudicat per la Covid-19” i per al que es destinaran 20.000 euros, i tamb茅 30.000 euros m茅s per a actuar urgentment en la regeneraci贸 del barri la Bosca, dins de l’objectiu ‘Inclusi贸 social i lluita contra la pobresa’ de l’Estrat猫gia EDUSI dels fons FEDER.

A m茅s, dins dels cr猫dits extraordinaris i suplements d’aplicacions de despesa d’inversi贸, es destinaran 142.000 euros a les obres de reparaci贸 del cam铆 de la Serratella, pels danys patits a causa del temporal ‘Gl貌ria’, en el tram des del Brisamar fins al n煤m. 50.

Esta modificaci贸, ha avan莽at la regidora d’Hisenda, es finan莽a 铆ntegrament amb la baixa d’altres aplicacions del pressupost actual de despeses, “la baixa d’estes aplicacions correspon en part a la clausura d’actuacions previstes o que l’activitat s’ha vist o es preveu redu茂da amb motiu de la Covid-19, com ara soul explosi贸, o la Junta Local Fallera, o amb sobrants d’altres inversions per expropiacions o millora d’efici猫ncia energ猫tica en edificis municipals i, fins i tot, amb la baixa d’aplicacions de places de personal vacants.

Paral路lelament el Ple tamb茅 abordar脿 la modificaci贸 de l’Ordenan莽a Fiscal Reguladora de les Taxes, formulada en la Comissi贸 per a la recuperaci贸 econ貌mica i social de Borriana perqu猫 les terrasses de bars i restaurants de Borriana queden exemptes del pagament de taxes fins a l’any que ve, 2021.
Es tracta d’una mesura m茅s de suport fiscal i econ貌mic que ha adoptat el govern municipal per a ajudar a “capejar l’impacte negatiu que ha suposat la suspensi贸 de l’obertura al p煤blic de locals i establiments des de l’entrada en vigor de l’estat d’alarma provocat per l’emerg猫ncia sanit脿ria de la Covid-19”.

Rius ha recordat que la desescalada del confinament en quatre fases inclou l’obertura gradual de bars i restaurants que s’est脿 duent a terme, “considerem que esta proposta pot contribuir al fet que la tornada a l’activitat siga m茅s suportable per a aut貌noms, petites i mitjanes empreses, i comer莽os”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.