fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Borriana demana a la ciutadania no anar a les segones resid猫ncies

L’Ajuntament de Borriana demana a la ciutadania no anar a les segones resid猫ncies

L’alcaldessa de Borriana, M. Josep Safont, apel路la a la 鈥渞esponsabilitat鈥 i a la 鈥減rud猫ncia鈥 perqu猫 鈥渘om茅s junts podrem superar aquesta crisi鈥.

L’alcaldessa de Borriana, M. Josep Safont, ha demanat “responsabilitat” a la ciutadania del municipi perqu猫 鈥渘o es desplacen als segons habitatges en la zona mar铆tima per Setmana Santa鈥, i els ha empla莽at a seguir confinats perqu猫 “no estan permesos aquests despla莽aments encara que el segon habitatge estiga en el mateix municipi鈥.
L’alcaldessa ha insistit en la necessitat que 鈥渆ns quedem a casa鈥 i en la import脿ncia de no realitzar aquests despla莽aments per 鈥渆l risc de contagi que comporten i que poden derivar a complicar una situaci贸 ja de per si mateix dif铆cil鈥.

Cal recordar que el despla莽ament a les segones resid猫ncies no est脿 perm猫s pel Reial decret 463/2020 que limita la llibertat de circulaci贸, per la qual cosa es preveuen sancions a la vulneraci贸 de l’ordre emesa pel Govern.

Per aix貌, la primera edil ha apel路lat a 鈥渓a paci猫ncia, la prud猫ncia, el civisme i solidaritat de la ciutadania per a 鈥渁judar amb el seu confinament a tot el personal sanitari, principalment, que estan en primera l铆nia en la lluita contra aquesta malaltia infecciosa鈥, perqu猫 al seu judici, 鈥渘o podem posar en perill ni la pr貌pia salut ni la de la resta de persones, i nom茅s junts podrem superar aquesta crisi鈥.

Amb la Setmana Santa i el temps primaveral es detecten despla莽aments a segons habitatges que suposen 鈥渦n menyscapte en l’efic脿cia del confinament sanitari, mesura la import脿ncia de la qual destaquen les autoritats sanit脿ries responsables del seguiment de la pand猫mia per a reduir el nombre de contagis i poder aix铆 mantenir la situaci贸 dins d’uns l铆mits que garantisquen l’assist猫ncia sanit脿ria dels malalts鈥, ha advertit l’alcaldessa.

Amb l’objectiu d’evitar aquests despla莽aments i fer complir les mesures,, ha explicat l’alcaldessa, la Policia Local de Borriana, en col路laboraci贸 amb la Gu脿rdia Civil, participa en un operatiu especial destinat a garantir el compliment de les mesures adoptades pel decret d’estat d’alarma vigent motivat per l’emerg猫ncia sanit脿ria del COVID-19 i que t茅 per objecte particular 鈥渧igilar despla莽aments de vehicles i persones cap a les zones de segones resid猫ncies de Borriana, especialment en la seua zona mar铆tima鈥.
Aix铆, durant aquests dies, ha precisat, es potenciar脿 la vigil脿ncia d’aquestes zones amb patrulles m貌bils i controls a peu de carretera, on els agents comprovaran els llocs de resid猫ncia de les persones que es troben en les vies i espais p煤blics i el motiu que justifique la seua pres猫ncia o despla莽ament.

Zones comunes

Un altre aspecte en el qual s’incidir脿, ha assenyalat Safont, 茅s en l’煤s de les zones comunes de les propietats, perqu猫 no 茅s compatible amb el confinament imposat per l’autoritat sanit脿ria, per la qual cosa tampoc 茅s possible l’煤s d’espais com a piscines, instal路lacions esportives comunit脿ries, zones recreatives comunit脿ries encara que siguen privades, etc.
Amb aquestes mesures les autoritats pretenen continuar millorant la situaci贸 sanit脿ria evitant nous contagis, amb la finalitat de poder tornar a una normalitat sense risc sanitari, al m茅s prompte possible. Durant l’estat d’alarma, la Policia Local es troba sota l’Autoritat del Ministeri de l’Interior i participa activament en el sosteniment de les mesures acordades pel Govern de la Naci贸.

Leave a Reply

Your email address will not be published.