fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Borriana dicta un ban amb les mesures municipals adoptades

L’Ajuntament de Borriana dicta un ban amb les mesures municipals adoptades

Inclou la suspensió temporal, del 21 de gener al 4 e febrer, d’activitats culturals programades per l’Ajuntament, excepte les exposicions, que es mantindran amb l’aforament i els mesures antiCovid establides.

Davant el preocupant empitjorament de la situació epidemiològica ocasionada per la 3a onada Covid-19, i d’acord amb l’última Resolució de la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, publicada avui en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), per la qual s’estableixen mesures excepcionals i addicionals en l’àmbit de la Comunitat Valenciana; l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha fet públic un nou Ban amb les mesures municipals adoptades i en què també es recorda i s’exigeix el compliment estricte de les mesures higienicosanitàries establertes.

“Des de l’equip de govern –ha assegurat– entenem que algunes mesures puguen resultar impopulars, però la nostra intenció és tornar a anticipar-nos novament als esdeveniments amb l’únic objectiu de continuar preservant la salut dels ciutadans i els ciutadanes i intentar doblegar la nostra particular taxa de contagis”, ha subratllat Maria Josep Safont.

L’alcaldessa insta a la ciutadania que “s’extremen les precaucions i s’atinguen les recomanacions de les institucions competents”, i posa l’accent “en la necessitat d’entendre que aquesta lluita necessita la implicació de tots i de totes, fent un esforç de responsabilitat des de la unitat”, al mateix temps que desitja “una ràpida recuperació a totes els persones afectades per la pandèmia”.

“És una labor i una responsabilitat de tots i de cadascun de nosaltres reduir durant els pròxims dies els casos actius. NO hem d’abaixar la guàrdia i NO podem permetre’ns que el virus s’estenga descontrolat a Borriana”, ha manifestat Maria Josep Safont.
Per això, sol·licita a la ciutadana que atenga “seriosament” les recomanacions d’autoconfinament voluntari i el decàleg d’autoprotecció avalat pels experts de la Generalitat, per a “evitar situacions de risc, minimitzar l’exposició al virus i disminuir el ritme de contagis”.

En el ban, la responsable municipal recorda a la població de Borriana les mesures obligatòries que fan referència a la prohibició de les reunions de més de 6 persones, de l’ús obligatori de la mascareta i guardar la distància social amb altres persones en llocs públics, la importància de seguir estrictament les instruccions sanitàries en cas de contagi i la limitació de la llibertat de circulació de les persones entre els 22h i els 6h.

Mesures locals

Mitjançant el Ban, l’alcaldessa comunica a la població de Borriana que des del dia 21 de gener al 4 de febrer, inclusivament, s’han adoptat algunes mesures com ara la suspensió de les activitats culturals programades per l’Ajuntament, excepte les exposicions, que es mantindran amb l’aforament i les mesures antiCovid establertes.
També informa que es procedeix al tancament al públic de les instal·lacions i centres esportius municipals, a l’aire lliure o en recintes tancats, amb excepció dels llocs habilitats per a l’atenció administrativa a persones usuàries, i que la Biblioteca Municipal estarà oberta únicament per a les activitats de préstecs i devolucions.
De la mateixa manera, s’avisa que el Casal Jove estarà obert únicament per a l’atenció administrativa i se suspenen específicament les activitats de l’hotel d’associacions i locals d’assaig.
A més, a través del Ban és comunica que l’Ajuntament continuarà amb el reforç de la neteja i desinfecció en els parcs i jardins, edificis municipals, centres educatius i altres zones d’afluència de públic, i amb la vigilància i el control policial del compliment de la normativa anti-Covid.

Així mateix, des del consistori es continuarà amb l’ampliació de l’espai i el control d’aforament dels mercats municipals de venda ambulant i amb el reforç de vigilància i control policial i del personal C-Covid, de conformitat amb la Circular de la Directora General de Comerç, Artesania i Consum de 14 de gener de 2021.
També prosseguirà el sistema d’atenció al públic a l’Ajuntament pel procediment de cita prèvia, cita que es podrà sol·licitar a través del telèfon 964-510062 o a través de la pàgina web www.burriana.es

Totes aquestes mesures estaran en vigor des del 21 de gener i fins al 4 de febrer, 14 dies, sense perjudici que siguen objecte de revisió, avaluació i actualització permanent en funció de l’evolució sanitària.

Decàleg d’autoprotecció

El Ban municipal de Borriana recomana seguir el decàleg d’autoprotecció avalat pels experts de la Generalitat, amb els punts següents:

UN.- Cal aïllar-se en notar qualsevol símptoma de Covid sense esperar a un test de confirmació. Aïllar-se, també de les persones convivents, i contactar immediatament amb els serveis sanitaris.

DOS.- Si es tenen símptomes, o s’ha tingut contacte estret amb un cas positiu, ha de mantindre’s l’aïllament fins que els sanitaris ens donen l’alta.

TRES.- Ha de reduir-se –tot el possible– la relació directa amb persones alienes al nucli habitual: “Un dia NO és un dia”.

QUATRE.- Si els contactes no es poden evitar, que siguen en espais oberts. No és el moment d’anar a casa d’altres persones.

CINC.- Si la relació resulta imprescindible, s’ha de fer amb distància, mascareta i ventilació. Sense fer-se trampes al solitari. Perquè llevar-se la mascareta (siga on siga, també a casa d’un familiar) obri la porta al VIRUS

SIS.- Hem de llavar-nos les mans sovint, amb aigua i sabó o gel hidroalcohòlic.

SET.- Hem de portar sempre la mascareta, també en l’àmbit laboral, familiar i social. I canviar-nos la mascareta quan supere l’ús previst. En cas contrari, ni et protegeixes tu ni protegeixes els altres.

VUIT.- Mantindre sempre la distància de metre i mig.

NOU.- Evitar els espais concorreguts, especialment els tancats.

DEU.- Una última qüestió, crucial, que recalquen els experts: Que una activitat estiga legalment permesa NO vol dir que no comporte risc. Per això, en aquest moment, amb una incidència tan alta, hem d’extremar el sentit comú i les precaucions, i fer-ho partint d’una idea: “Si et confies, et confines”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.