fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Borriana facilita la contractaci贸 de m茅s d’un centenar de persones desocupades en el primer semestre de 2022

L’Ajuntament de Borriana facilita la contractaci贸 de m茅s d’un centenar de persones desocupades en el primer semestre de 2022

A trav茅s de diversos programes d’ocupaci贸 amb subvencions econ貌miques d’altres organismes i amb aportaci贸 pr貌pia, per a fomentar l’ocupaci贸 i el desenvolupament local amb la inserci贸 en el mercat laboral.

L’Ajuntament de Borriana, a trav茅s de la Regidoria de Pol铆tiques Actives d’Ocupaci贸, ha aconseguit contractar en el primer semestre d’enguany a m茅s d’un centenar de persones amb diversos programes d’ocupaci贸 posats en marxa pel consistori amb subvencions econ貌miques d’altres organismes i amb aportaci贸 pr貌pia, per a fomentar l’ocupaci贸 i el desenvolupament local amb la inserci贸 en el mercat laboral.

La regidora de Pol铆tiques Actives d’Ocupaci贸, Esther Meneu, ha indicat que amb aquests programes finan莽ats per diverses institucions 鈥渄onem resposta a les necessitats espec铆fiques del municipi amb l’execuci贸 de projectes encaminats a reduir l’impacte en la desocupaci贸 i per al desenvolupament local鈥.

En concret, aquestes ajudes han fet possible la contractaci贸 de personal t猫cnic, personal docent, joves per a millorar l鈥檈xperi猫ncia professional o persones desocupades sense qualificaci贸 per a poder millorar la seua ocupabilitat mentre reben un salari, i altres despeses necess脿ries per al desenvolupament dels projectes.

El govern local, ha assegurat Meneu, 鈥渉a explotat les possibilitats de generaci贸 d’ocupaci贸 captant fons europeus i concorrent a programes de la Generalitat Valenciana, de la Diputaci贸 de Castell贸 i del Govern d’Espanya鈥.

De manera que Borriana compta amb set programes d’ocupaci贸 impulsats per l’Ajuntament gr脿cies al treball de la Regidoria de Pol铆tiques Actives d’Ocupaci贸 i el departament de l’AEDL municipal, que han suposat una inversi贸 global en aquests sis primers mesos de l’any que s’eleva a 1.677.655 euros, dels quals 1.264.458 euros (el 70,81%) s贸n aportats per altres organismes a trav茅s de subvencions i 413.197 euros pel mateix consistori.

Aix貌 ha sigut possible gr脿cies al finan莽ament dels programes d’ocupaci贸 de la Generalitat Valenciana Ecovid, Empuju, Explus i tallers d’ocupaci贸; el Pla d’Ocupaci贸 2022 de la Diputaci贸 Provincial, i el programa de foment d’ocupaci贸 agr脿ria del Servei P煤blic d’Ocupaci贸 Estatal (SEPE).

D鈥檃questa manera, durant el primer semestre d’enguany s’han contractat un total de 107 persones desocupades. De les quals, gr脿cies als convenis de col路laboraci贸 amb el SEPE, durant els mesos de juliol i agost 51 treballadors agraris estan fent treballs de condicionament i neteja de camins rurals.

Igualment, a trav茅s de la subvenci贸 concedida a trav茅s del Pla d’脷s de la Diputaci贸, actualment i fins al pr貌xim 30 de setembre hi ha contractades 2 persones encarregades de la neteja de les passarel路les de les platges, per a mantenir-les en estat 貌ptim durant l’猫poca estival.

En relaci贸 als programes d’ocupaci贸 en col路laboraci贸 amb el Servei Valenci脿 d’Ocupaci贸 i Formaci贸 (LABORA), continua en marxa el Taller d’Ocupaci贸 Riu Anna IV, que compta amb 25 persones, de les quals 20 formen part de l鈥檃lumnat i 5 de l鈥檈quip docent i direcci贸.

Quant als programes Empuju i Ecovid, dirigit a persones desocupades menors de 30 anys i majors d’aquesta edat, respectivament, continuen prestant serveis en les depend猫ncies municipals 16 treballadors/es en diferents departaments.

A m茅s, l’Ajuntament tamb茅 t茅 previst contractar al mes que ve a trav茅s del programa finan莽at per la Generalitat Valenciana Explus, per a persones aturades majors de 30 anys, 9 persones m茅s en diferents 脿rees com ara pintor, pe贸 de cementeri, auxiliars administratius, conserges, t猫cnics d鈥檃nimaci贸 sociocultural i turisme.

De la mateixa manera, i gr脿cies al programa Empuju per a persones aturades menors de 30 anys, a finals d’agost comen莽aran a prestar servei 4 persones en diferents ocupacions com ara obrer, auxiliar administratiu, t猫cnic en sistemes microinform脿tics i periodista.

Meneu ha recordat que, des de 2015, les pol铆tiques de foment d’ocupaci贸 鈥渟贸n una prioritat per a l’equip de govern, i ha incrementat la gesti贸 i els recursos destinats als diferents programes d’ocupaci贸 i formaci贸鈥. De fet, ha precisat, els recursos municipals previstos pels governs municipals anteriors fins al 2015 eren de 54.000 euros aproximadament, i d鈥檃ll脿 cap ac铆 s’han incrementat fins a aconseguir 360.000 en els 煤ltims exercicis, i 1,6 milions comptant amb el finan莽ament d’altres organismes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.