fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Borriana i Facsa inicien la campanya preventiva de control de plagues en la xarxa municipal de clavegueram

L’Ajuntament de Borriana i Facsa inicien la campanya preventiva de control de plagues en la xarxa municipal de clavegueram

Els treballs de desratitzaci贸 i desinsectaci贸 es realitzaran en el nucli urb脿 i en la zona mar铆tima de la localitat.

L’Ajuntament de Borriana i Facsa, empresa concession脿ria de la gesti贸 dels serveis de prove茂ment d’aigua potable i clavegueram en la localitat, han posat en marxa, per nov猫 any consecutiu, els treballs de desratitzaci贸 i desinsectaci贸 en la xarxa de clavegueram del municipi.

Durant aquest mes de mar莽 s鈥檈st脿 procedint a executar els treballs de control de plagues en el clavegueram del municipi, tant a la ciutat, com en la zona mar铆tima, una iniciativa de car脿cter preventiu que, segons ha explicat el regidor de Serveis P煤blics, Vicent Aparisi, t茅 com a objectiu 鈥渆vitar la proliferaci贸 d’insectes i rosegadors en la xarxa de sanejament municipal, per a mantindre-la en 貌ptimes condicions higienicosanit脿ries i minimitzar possibles riscos per a la salut i el medi ambient鈥.

Enguany, ha detallat Aparisi, s’incorporen tres importants novetats, la primera de les quals 茅s l’煤s de pintura insecticida, 鈥渁mb efectivitat contrastada per a usar-la en els llocs on s’ha detectat major pres猫ncia d’insectes reptadors鈥.

Una altra novetat important 茅s que totes les dades sobre els nivells d’activitat trobats estaran georeferenciades, la qual cosa permetr脿, segons el seu judici, 鈥渦na millor an脿lisi de les dades per part dels gestors, identificar amb major precisi贸 els llocs amb millors condicions per al desenvolupament de plagues i, per tant, dissenyar les millors estrat猫gies per a controlar-ne la poblaci贸鈥. La tercera novetat 茅s que s’alternar脿 l’煤s de productes atraients com a repel路lents contra r猫ptils en funci贸 de l’脿rea i els nivells observats.

Per part seua, el cap de servei de Facsa, Alejandro Boado, ha explicat que amb la finalitat de garantir l’efectivitat del tractament, en passar uns mesos el personal de Facsa realitzar脿 nous treballs de refor莽.

A m茅s, per a assegurar l’efectivitat del tractament preventiu, tant Aparisi com Boado han demanat la col路laboraci贸 ciutadana, perqu猫 鈥渓’actuaci贸 m茅s efica莽 per a lluitar contra les plagues urbanes radica a combinar i coordinar els esfor莽os que es realitzen en el clavegueram p煤blic amb els tractaments complementaris de particulars鈥 i, per aix貌, han aconsellat els ve茂ns i les ve茂nes, en els dies previs, que utilitzen productes d’煤s dom猫stic a l’interior d’edificis i connexions particulars i condicionar els habitatges deshabitats i solars.

De la mateixa manera, s’ha recordat a la ciutadania que pot contactar amb l’oficina d’atenci贸 al client de Facsa o amb l’Ajuntament davant un possible cas de proliferaci贸 de rates o insectes, a fi que es duga a terme un refor莽 especial en la zona afectada.

Sobre aquest tema, el regidor de Serveis P煤blics ha advertit sobre la possibilitat que durant el tractament, 鈥渋nicialment, es genere una major activitat en els insectes a causa d鈥檃quest efecte que produeixen els biocides鈥, tamb茅 ha assegurat que el millor remei per a evitar-ne la proliferaci贸 茅s la col路laboraci贸 de tots i totes.

Tota la informaci贸 i consells preventius sobre el tractament contra les plagues urbanes es pot consultar a trav茅s d’uns d铆ptics informatius que l’Ajuntament de Borriana i Facsa han editat i repartit en les diferents depend猫ncies municipals, centres p煤blics i en establiments amb activitats de restauraci贸. A m茅s, es poden consultar en diferents edificis municipals de la localitat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.