fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Borriana modernitza la il路luminaci贸 del pavell贸 esportiu municipal la Bosca

L’Ajuntament de Borriana modernitza la il路luminaci贸 del pavell贸 esportiu municipal la Bosca

El consistori dota la infraestructura esportiva d’un enllumenat modern i d’efici猫ncia energ猫tica.

L’Ajuntament de Borriana ha finalitzat els treballs d’instal路laci贸 del nou enllumenat del pavell贸 esportiu municipal la Bosca, que permetran millorar l’efici猫ncia energ猫tica de la instal路laci贸, augmentar els nivells d’il路luminaci贸, millorar la uniformitat i reduir el consum el猫ctric. A m茅s de mantindre un elevat 铆ndex de reproducci贸 dels colors, amb un nivell d’enlluernament molt baix que permetr脿 una activitat en un ambient molt confortable des del punt de vista visual.

Amb un import de 14.999 euros, aquestes obres s’emmarquen dins del pla de millora de la il路luminaci贸 i de l’efici猫ncia energ猫tica de les instal路lacions esportives municipals que l’executiu est脿 duent a terme, a trav茅s de l’estrat猫gia Edusi amb el cofinan莽ament pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible.

Per al disseny de la nova instal路laci贸, igual que en el Trinquet Municipal i en el Vel貌drom, s’ha tingut en compte l’efici猫ncia energ猫tica, els nivells d’il路luminaci贸, la uniformitat, la reproducci贸 crom脿tica i l’铆ndex UGR d’enlluernament, tot aix貌 amb el m铆nim consum energ猫tic possible.

Els treballs han consistit en el desmuntatge dels projectors existents, 41 unitats de projectors amb llums de desc脿rrega d’halogenurs met脿l路lics de 400W de pot猫ncia unit脿ria, la retirada i posterior gesti贸 com a residu el猫ctric, i la instal路laci贸 dels nous projectors de tecnologia LED, amb l鈥櫭簊 d鈥檜ns mitjans d’elevaci贸 adequats per a evitar qualsevol deteriorament de la pista. A m茅s, s’ha adequat la instal路laci贸 el猫ctrica existent, s鈥檋a modificant el quadre el猫ctric i s鈥檋a instal路lant un sistema de protecci贸 contra sobretensions permanents i transit貌ries.

De la mateixa manera, aprofitant l’exist猫ncia en la pista d’alguns projectors LED instal路lats pr猫viament, que tamb茅 han sigut reempla莽ats, s’han substitu茂t 5 projectors m茅s amb llums de desc脿rrega d’halogenurs met脿l路lics de 400W de pot猫ncia unit脿ria, situats en el corredor exterior d’acc茅s a la pista, per a millorar l’efici猫ncia energ猫tica d’aquest espai que no estava previst inicialment.

Amb aquest canvi de llumin脿ries es passar脿 d’una pot猫ncia instal路lada de 18.400W a 6.900W el que suposar脿 un estalvi energ猫tic en la il路luminaci贸 de la pista superior al 62,5%, i una reducci贸 en la petjada de carboni de 7.000kg de CO鈧 anuals.

Els 41 projectors instal路lats s贸n de la marca DENETIC, model Finny Pro, de 150W, amb l’objectiu d’aconseguir uns nivells d’il路luminaci贸 i uniformitat Classe II segons la norma UNEIX 12.193. Amb un nivell d’il路luminaci贸 calculat superior a 700 luxes, amb una uniformitat superior al 60% i un nivell d’enlluernament UGR inferior a 22.

Leave a Reply

Your email address will not be published.