fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Borriana renova la col·laboració amb la Fundació Isonomia de l’UJI

L’Ajuntament de Borriana renova la col·laboració amb la Fundació Isonomia de l’UJI

Per a promoure la igualtat d’oportunitats entre dones i homes en el municipi.

L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la rectora de la Universitat Jaume I i presidenta de la Fundació Isonomia, Eva Alcón, han signat la renovació de la col·laboració entre l’Ajuntament i la Fundació per a continuar amb la promoció de la igualtat d’oportunitats entre dones i homes en el municipi.

Aquesta col·laboració estableix la continuïtat de Borriana en la Xarxa Isonomia de municipis per la igualtat efectiva de dones i homes i en els seus programes anuals. A més, permetrà tindre accés a informació actualitzada i personalitzada al personal tècnic i polític per al disseny i aplicació de polítiques i mesures d’igualtat d’oportunitats i de tracte entre dones i homes, així com de la programació per al 8 de març, Dia Internacional de la Dona, i el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència cap a les dones.

Igualment, a través de l’acord, la Fundació Isonomia també participarà en l’Escola Municipal d’Igualtat, col·laborarà en l’elaboració de materials per a les ‘Maletes coeducatives’ de l’Ajuntament de Borriana i participarà en diverses accions formatives.
La rectora de la Universitat Jaume I ha mostrat la seua satisfacció per la renovació d’aquest conveni perquè “ens permet continuar treballant en la igualtat d’oportunitats perquè siga possible en la nostra societat i en tots els nostres municipis”, ha destacat Alcón.

Per part seua, l’alcaldessa de Borriana ha posat de manifest la “importància” de continuar amb aquest espai de col·laboració institucional per a “continuar impulsant polítiques d’igualtat en el ciutat i avançar en la millora de l’educació en igualtat entre la ciutadania de Borriana, especialment, entre la població més jove, i d’aquesta forma encaminar-nos cap a una societat amb més igualtat d’oportunitats”.

A més, ha afegit que permetrà dur a terme “accions en el nostre municipi molt necessàries” i, també, disposar d’estratègies, mesures, instruments i recursos per a “promoure la igualtat entre dones i homes, previndre la violència de gènere i construir una societat més lliure, justa i equitativa”.
El conveni, amb una duració d’un any, inclou la difusió d’activitats per a la igualtat efectiva entre dones i homes i la promoció de la Xarxa Isonomia de municipis. A més, possibilita la interacció amb altres ajuntaments, integrats en la Xarxa Isonomia per a l’intercanvi de coneixement, experiències i bones pràctiques.

Leave a Reply

Your email address will not be published.