fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Borriana repara el pavell贸 de la m煤sica del cam铆 d’Onda

L’Ajuntament de Borriana repara el pavell贸 de la m煤sica del cam铆 d’Onda

Les obres de reparaci贸 i restauraci贸, amb un cost de m茅s de 18 mil euros, s鈥檋an iniciat aquesta mateixa setmana.

L’Ajuntament de Borriana ha iniciat les obres de reparaci贸, neteja i remodelaci贸 del popular pavell贸 de la m煤sica del cam铆 d鈥橭nda per un valor d’un poc m茅s de 18 mil euros.

L’objectiu de l’obra 茅s revaloritzar i mantindre aquest espai acollidor i accessible, en qu猫 fa m茅s de 15 anys que no es realitzava cap actuaci贸 de restauraci贸 i que, a m茅s, posa en valor la cultura i la hist貌ria de Borriana.

Aquestes obres s’emmarquen dins del Pla de Restauraci贸 de Patrimoni i van en la l铆nia d’actuacions de remodelaci贸 entre les quals ja es troben l’entorn de Sant Blai, la torre de Sant Pasqual o la finestra arqueol貌gica del Pla.

Aix铆, el consistori dur脿 a terme la restauraci贸 de l鈥檈structura amb la reparaci贸 de socolada de llaut贸 i xapa galvanitzada, neteja de la coberta, restauraci贸 de les 16 g脿rgoles i de les 7 baranes i muntatge de lires centrals en 3 de les baranes.

En aquest sentit, el regidor de Patrimoni, Vicent Granel, ha destacat que des del govern municipal 鈥渃reiem que aquestes obres de restauraci贸 eren d’obligat compliment, ja que aquest espai 茅s patrimoni cultural i musical de la nostra localitat鈥.

Aix铆 mateix, ha afegit la intenci贸 de l’executiu de continuar 鈥渢reballant per convertir Borriana en un lloc m茅s agradable per a viure mostrant i cuidant la hist貌ria modernista de la nostra ciutat a trav茅s d’aquestes construccions emblem脿tiques鈥.

Quiosc modernista

El primitiu pavell贸 va ser constru茂t i finan莽at per la Societat Filharm貌nica Borrianenca, va ser inaugurat el 3 de febrer de 1916. En els anys cinquanta va ser enderrocat i va tornar a construir-se de forma id猫ntica a l’original en 1988.

Tant el Pavell贸 de la M煤sica com el quiosc de gelats modernista es van construir a l’inici de l’avinguda Castelar que era el lloc de passeig del ve茂nat en direcci贸 a l’estaci贸.

En el seu moment, al costat del quiosc de gelats va suposar un tret de refinament i modernitat ostentosa de la flamant ciutat tarongera de principis de segle, gr脿cies a l’extremada delicadesa del seu disseny en fusta i els seus detalls, sobre una planta octogonal, que disposa fins i tot de soterrani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.