fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Borriana tramitar脿 les ajudes del Bo Lloguer Jove

L’Ajuntament de Borriana tramitar脿 les ajudes del Bo Lloguer Jove

A partir de dem脿 dilluns 13 de juny al Casal Jove.

La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Borriana, tramitar脿 a partir de dem脿 dilluns 13 de juny les ajudes del Bo Lloguer Jove, amb l’objectiu de col路laborar en l’oportunitat que ofereix aquest programa de la Generalitat i del Govern d’Espanya, amb el qual els joves poden optar a una ajuda de fins a un m脿xim de 250 euros mensuals durant 2 anys per a fomentar l’emancipaci贸 dels menors de 35 anys.

Segons ha informat la regidora de l’脿rea, Llu茂sa Monferrer, el govern municipal ha decidit facilitar l’acc茅s dels joves a aquestes ajudes de lloguer, que suposen 鈥渦na empenta financera per a molts joves borrianencs鈥, i l’Ajuntament presentar脿 les sol路licituds telem脿ticament mitjan莽ant certificat digital, en nom de les persones interessades que ho autoritzen a trav茅s d鈥檜n formulari.
Aix铆, el Casal Jove atendr脿 amb cita pr猫via a trav茅s de <casaljove@burriana.es> per a resoldre tots els dubtes assessorar i gestionar la tramitaci贸. El termini de presentaci贸 de sol路licituds, ja en vigor, estar脿 obert fins al 31 d’octubre de 2022.

Es tracta d’una subvenci贸 total de 6.000 euros repartida en 24 mensualitats. Llu茂sa Monferrer ha valorat la iniciativa del Bo Lloguer Jove perqu猫, precisament, 鈥渓’acc茅s a un habitatge 茅s un dels principals problemes a qu猫 s’enfronta la joventut a l’hora d’independitzar-se i realitzar els seus projectes vitals鈥.
Aquesta ajuda, ha manifestat, 鈥溍﹕ una mesura molt interessant i necess脿ria perqu猫 els nostres joves puguen alleujar la c脿rrega que suposa el pagament d’un habitatge, ja siga un pis o habitaci贸 en lloguer, per貌, com sol passar, aquest tipus de gestions poden ser a vegades una mica complicades鈥, per aix貌, des de l’脿rea de joventut, ha asseverat, 鈥渃ol路laborem espec铆ficament i facilitem les gestions perqu猫 totes les persones joves de Borriana interessades en aquest bo puguen disposar ac铆 al municipi d’un espai on poder resoldre els seus dubtes i gestionar l’ajuda鈥.

En definitiva, ha assegurat Monferrer, 鈥渁judem a tota la joventut de Borriana a sol路licitar la contribuci贸 econ貌mica de fins a 250 euros al mes per a tindre la possibilitat d’accedir a la seua casa pr貌pia, en definitiva a fomentar l’emancipaci贸 dels menors de 35 anys, i que cap jove de Borriana que ho vulga, es quede sense tramitar el seu bo鈥.
Persones benefici脿ries
Es podran beneficiar d’aquestes ajudes les persones majors d’edat, fins a 35 anys en el moment de sol路licitar-la, ser titular o estar en condicions de subscriure un contracte d’arrendament, l’habitatge o habitaci贸 haur脿 de ser la seua resid猫ncia habitual i permanent durant tot el per铆ode pel qual es concedeix l’ajuda.
La concessi贸 de les ajudes es far脿 segons l鈥檕rdre d’entrada de les sol路licituds que complisquen els requisits, per la qual cosa pot donar-se el cas que hi haja potencials beneficiaris que es queden fora de les ajudes si presenten la sol路licitud despr茅s que s’haja esgotat el pressupost. En el cas que l’import global destinat a aquestes ajudes fora ampliat, s’obriria de nou el termini de presentaci贸 de sol路licituds.

Les subvencions es concediran de manera directa, atenent la mera concurr猫ncia dels requisits establits per a ser persona benefici脿ria, sempre que existisca consignaci贸 pressupost脿ria. A m茅s, no es requerir脿 tindre signat el contracte de lloguer quan es demane l’ajuda i la Generalitat podr脿 anticipar l’equivalent fins a dos mensualitats per a ajudar els joves a accedir amb solv猫ncia suficient a un lloguer.

L’ajuda es concedir脿 per a un termini de dos anys i les persones benefici脿ries estaran obligades a comunicar a la Conselleria d’Habitatge qualsevol modificaci贸 de les condicions o requisits que van motivar la concessi贸 del Bo Lloguer Jove.

Leave a Reply

Your email address will not be published.