fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Castelló aplicarà una taxa de brossa especial del 20% a les famílies en risc d’exclusió social

L’Ajuntament de Castelló aplicarà una taxa de brossa especial del 20% a les famílies en risc d’exclusió social

La quota híper-reduïda serà de 18 euros a l’any.

El Govern municipal de Castelló ha aprovat una taxa de brossa especial per a les famílies en risc d’exclusió social. La iniciativa està inclosa en la segona reforma fiscal que ha aprovat ja la Junta de Govern Local i serà sotmesa a votació en el ple del 26 d’octubre. La taxa especial podria beneficiar en 2018 a 1.925 unitats familiars i a un total de 89.000 immobles.

“L’Ajuntament ha de ser solidari amb els que més ho necessiten”, afirma l’alcaldessa, Amparo Marco. “La legislació és rígida i no permet als ajuntaments aplicar unes taxes i impostos en funció de la vertadera capacitat financera de les ciutadanes i els ciutadans, però és possible establir mecanismes per a afavorir una certa progressivitat fiscal”, afegeix.

La quota híper-reduïda de la taxa de brossa s’aplicarà a les unitats familiars els ingressos de les quals no superen un determinat límit de renda. En este cas, s’ha pres com a valor de referència l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples (IPREM), que és l’índex de referència a Espanya per a l’assignació d’ajudes i subsidis en funció dels ingressos. El IPREM de 2017 està fixat en uns ingressos anuals màxims de 7.519 euros.

El rebut final que arribarà a estes famílies estarà entre els 18 i els 20 euros, en funció del valor cadastral que tinga l’immoble. Les persones interessades a acollir-se a esta tarifa poden sol·licitar la informació en les dependències de l’Administració Tributària Local, en l’edifici nou de l’Ajuntament, en la Plaça Major, o en qualsevol tinença d’Alcaldia.

Al marge d’esta quota especial, el Govern municipal ha decidit congelar la taxa de brossa, que no pujarà en 2018, malgrat l’increment dels costos de la gestió del tractament dels residus sòlids. La taxa tendeix a cobrir el cost del servei, en este cas la recollida i tractament dels residus que generen les famílies i les empreses, però l’Ajuntament només repercuteix a la ciutadania el 75% dels costos i assumeix el 25% restant.

Finalment, s’ha modificat el càlcul de la taxa per als despatxos professionals compartits, de manera que es pagarà una quota única. En el cas que en un immoble hi haja diversos titulars que exercisquen la mateixa activitat, s’aplicarà la quota de major quantia. En el cas que es tracte de persones físiques i persones jurídiques, la liquidació s’exigirà a estes últimes. Si es tracta d’activitats diferents, cada titular haurà de satisfer la seua quota.

Leave a Reply

Your email address will not be published.