fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Castell贸 aplicar脿 una taxa de brossa especial del 20% a les fam铆lies en risc d’exclusi贸 social

L’Ajuntament de Castell贸 aplicar脿 una taxa de brossa especial del 20% a les fam铆lies en risc d’exclusi贸 social

La quota h铆per-redu茂da ser脿 de 18 euros a l’any.

El Govern municipal de Castell贸 ha aprovat una taxa de brossa especial per a les fam铆lies en risc d’exclusi贸 social. La iniciativa est脿 inclosa en la segona reforma fiscal que ha aprovat ja la Junta de Govern Local i ser脿 sotmesa a votaci贸 en el ple del 26 d’octubre. La taxa especial podria beneficiar en 2018 a 1.925 unitats familiars i a un total de 89.000 immobles.

“L’Ajuntament ha de ser solidari amb els que m茅s ho necessiten”, afirma l’alcaldessa, Amparo Marco. “La legislaci贸 茅s r铆gida i no permet als ajuntaments aplicar unes taxes i impostos en funci贸 de la vertadera capacitat financera de les ciutadanes i els ciutadans, per貌 茅s possible establir mecanismes per a afavorir una certa progressivitat fiscal”, afegeix.

La quota h铆per-redu茂da de la taxa de brossa s’aplicar脿 a les unitats familiars els ingressos de les quals no superen un determinat l铆mit de renda. En este cas, s’ha pres com a valor de refer猫ncia l’Indicador P煤blic de Renda d’Efectes M煤ltiples (IPREM), que 茅s l’铆ndex de refer猫ncia a Espanya per a l’assignaci贸 d’ajudes i subsidis en funci贸 dels ingressos. El IPREM de 2017 est脿 fixat en uns ingressos anuals m脿xims de 7.519 euros.

El rebut final que arribar脿 a estes fam铆lies estar脿 entre els 18 i els 20 euros, en funci贸 del valor cadastral que tinga l’immoble. Les persones interessades a acollir-se a esta tarifa poden sol路licitar la informaci贸 en les depend猫ncies de l’Administraci贸 Tribut脿ria Local, en l’edifici nou de l’Ajuntament, en la Pla莽a Major, o en qualsevol tinen莽a d’Alcaldia.

Al marge d’esta quota especial, el Govern municipal ha decidit congelar la taxa de brossa, que no pujar脿 en 2018, malgrat l’increment dels costos de la gesti贸 del tractament dels residus s貌lids. La taxa tendeix a cobrir el cost del servei, en este cas la recollida i tractament dels residus que generen les fam铆lies i les empreses, per貌 l’Ajuntament nom茅s repercuteix a la ciutadania el 75% dels costos i assumeix el 25% restant.

Finalment, s’ha modificat el c脿lcul de la taxa per als despatxos professionals compartits, de manera que es pagar脿 una quota 煤nica. En el cas que en un immoble hi haja diversos titulars que exercisquen la mateixa activitat, s’aplicar脿 la quota de major quantia. En el cas que es tracte de persones f铆siques i persones jur铆diques, la liquidaci贸 s’exigir脿 a estes 煤ltimes. Si es tracta d’activitats diferents, cada titular haur脿 de satisfer la seua quota.

Leave a Reply

Your email address will not be published.