fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Castelló col·labora amb la Fundació Secretariat Gitano en el “Projecte Accedir”

L’Ajuntament de Castelló col·labora amb la Fundació Secretariat Gitano en el “Projecte Accedir”

L’objectiu d’aquesta iniciativa és fomentar la incorporació de la població gitana al mercat de treball.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la directora territorial de la Fundació Secretariat Gitano a la Comunitat Valenciana, María Dolores Fernández, han signat un conveni de col·laboració per cooperar en el projecte “Accedir”, una iniciativa que té com a objectiu augmentar la incorporació de la població gitana al mercat de treball. A l’acte de signatura del conveni també ha assistit la regidora d’Impuls a l’Activitat Econòmica i Ocupació, Patricia Puerta.

Amb aquesta iniciativa ambdues entitats volen afavorir l’accés a la formació i a l’ocupació de la comunitat gitana, concretament a les persones en risc d’exclusió social. La col·laboració prevista versarà especialment sobre les matèries de formació professional ocupacional, orientació laboral, acompanyament en l’accés a l’ocupació i accions de sensibilització dirigides a empresaris i ens públics, entre altres coses.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha explicat que l’ajuntament col·labora amb 9.500 euros en aquesta activitat i ha agraït a la Fundació Secretariat Gitano la labor social que realitzen per “millorar la integració social de la comunitat gitana al mercat de treball”.

Des de l’any 2006 la Fundació Secretariat Gitano desenvolupa activitats d’índole psicosocial al Barri San Lorenzo de Castelló de la Plana on ofereixen un espai lúdic i soci-educatiu per desenvolupar activitats de prevenció i activitats d’oci i temps lliure durant els mesos d’estiu amb un gran èxit de participació. A partir de 2009 es van iniciar les activitats del projecte “Centre d’esplai Racó Màgic” durant el període escolar, com Centre d´Esplai en les instal·lacions municipals de Serveis Socials Oest, situades a la plaça Urban, i en els mesos de juliol i agost com a escola d’estiu en les instal·lacions del Col·legi Públic Carles Selma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.