fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Castell贸 col路labora amb la Fundaci贸 Secretariat Gitano en el “Projecte Accedir”

L’Ajuntament de Castell贸 col路labora amb la Fundaci贸 Secretariat Gitano en el “Projecte Accedir”

L’objectiu d’aquesta iniciativa 茅s fomentar la incorporaci贸 de la poblaci贸 gitana al mercat de treball.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, i la directora territorial de la Fundaci贸 Secretariat Gitano a la Comunitat Valenciana, Mar铆a Dolores Fern谩ndez, han signat un conveni de col路laboraci贸 per cooperar en el projecte “Accedir”, una iniciativa que t茅 com a objectiu augmentar la incorporaci贸 de la poblaci贸 gitana al mercat de treball. A l’acte de signatura del conveni tamb茅 ha assistit la regidora d’Impuls a l’Activitat Econ貌mica i Ocupaci贸, Patricia Puerta.

Amb aquesta iniciativa ambdues entitats volen afavorir l’acc茅s a la formaci贸 i a l’ocupaci贸 de la comunitat gitana, concretament a les persones en risc d’exclusi贸 social. La col路laboraci贸 prevista versar脿 especialment sobre les mat猫ries de formaci贸 professional ocupacional, orientaci贸 laboral, acompanyament en l’acc茅s a l’ocupaci贸 i accions de sensibilitzaci贸 dirigides a empresaris i ens p煤blics, entre altres coses.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha explicat que l’ajuntament col路labora amb 9.500 euros en aquesta activitat i ha agra茂t a la Fundaci贸 Secretariat Gitano la labor social que realitzen per “millorar la integraci贸 social de la comunitat gitana al mercat de treball”.

Des de l’any 2006 la Fundaci贸 Secretariat Gitano desenvolupa activitats d’铆ndole psicosocial al Barri San Lorenzo de Castell贸 de la Plana on ofereixen un espai l煤dic i soci-educatiu per desenvolupar activitats de prevenci贸 i activitats d’oci i temps lliure durant els mesos d’estiu amb un gran 猫xit de participaci贸. A partir de 2009 es van iniciar les activitats del projecte “Centre d’esplai Rac贸 M脿gic” durant el per铆ode escolar, com Centre d麓Esplai en les instal路lacions municipals de Serveis Socials Oest, situades a la pla莽a Urban, i en els mesos de juliol i agost com a escola d’estiu en les instal路lacions del Col路legi P煤blic Carles Selma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.