fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Castell贸 concedeix la llic猫ncia d’obres per al centre de salut del Raval Universitari

L’Ajuntament de Castell贸 concedeix la llic猫ncia d’obres per al centre de salut del Raval Universitari

L’alcaldessa, Amparo Marco, destaca que el nou ambulatori suposar脿 una millora en la qualitat assistencial que es presta.

El centre de salut del Raval Universitari est脿 una mica m茅s a prop. La Junta de Govern Local aprovar脿 esta setmana la concessi贸 de la llic猫ncia urban铆stica de construcci贸 (llicencia d’obres) del nou ambulatori a petici贸 de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut P煤blica dirigida per la consellera Carmen Mont贸n. La concessi贸 de la llic猫ncia, que ha rebut hui el vistiplau de la comissi贸 d’estudi de Drets i Serveis, 茅s el pas previ necessari per a poder procedir a la licitaci贸 de les obres.

L’alcaldessa de Castell贸, Amparo Marco, ha destacat que “es tracta d’un tr脿mit administratiu m茅s per貌 molt significatiu per a fer realitat una nova infraestructura sanit脿ria que millore la qualitat assistencial en la ciutat i, en concret, en el barri del Raval Universitari”.

La primera edil ha agra茂t el treball de la Conselleria de Sanitat i del Departament de Salut de Castell贸 perqu猫 el districte Oest de la ciutat compte amb un centre sanitari que garantisca les necessitats del seu ve茂nat. Cal recordar que, malgrat que la denominaci贸 d’este recurs siga el de consultori auxiliar, esta 茅s nom茅s administrativa, ja que en una mateixa zona no pot haver-hi dos centres de salut tipificats com a tals. En la pr脿ctica, comptar脿 amb els serveis sanitaris que corresponen a una infraestructura de l’entitat que necessita el barri.

Est脿 previst que el nou centre d’Atenci贸 Prim脿ria, que tindr脿 una superf铆cie total constru茂da de 1.684 metres quadrats, conste d’脿rea de recepci贸 (amb admissi贸/cita pr猫via i sala d’espera); 脿rea de Medicina de Fam铆lia (amb 3 consultes de Medicina de Fam铆lia, 2 consultes d’infermeria, 1 consulta polivalent i sala d’espera d’adults); 脿rea de Pediatria (amb 2 consultes de pediatria, 2 consultes d’infermeria pedi脿trica, i sala d’espera de pediatria); 脿rea de T猫cniques/Extraccions (amb sala d’extraccions perif猫riques, sala de capellans i altres t猫cniques i sala d’urg猫ncies).

El nou centre tamb茅 disposar脿 d’脿rea maternal (amb 1 consulta de matrona i 1 sala de preparaci贸 al part/sala multiusos); 脌rea de Salut Sexual i Reproductiva (amb 1 consulta de medicina de SSR, 1 consulta d’infermeria i 1 despatx de psic貌leg); 脿rea de Treball Social (amb despatx de treballadora social); 脌rea d’activitats docents/reunions i administraci贸 (amb sala de reunions/biblioteca, despatx de coordinaci贸 d’infermeria i despatxe cap zona b脿sica); aix铆 com Cond铆cies, Magatzem, neteja i Rack de comunicacions.

Aix铆 mateix, la zona d’atenci贸 continuada/urg猫ncies estar脿 dotada de 2 consultes m猫diques, 1 consulta d’infermeria, 1 consulta de t猫cniques vitals, 1 sala d’estar, 1 sala d’espera i 3 zones de descans.

Leave a Reply

Your email address will not be published.