fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

Castell贸 engega una web per a recollir propostes de pressupostos participatius

Castell贸 engega una web per a recollir propostes de pressupostos participatius

Brancal i Garcia expliquen que “el nou mecanisme obri la participaci贸 al m脿xim, permetent que cada ciutad脿 realitze la seua proposta”

La vicealcaldessa i regidora de Participaci贸 Ciutadana, Ali Brancal, i el regidor de Transpar猫ncia i Modernitzaci贸, Ignasi Garcia, han presentat aquest mat铆 el nou mecanisme pel qual la ciutadania podr脿 triar en qu猫 invertir脿 l’Ajuntament de Castell贸 els 1.650.000 euros de la partida pressupost脿ria destinada a pressupostos participatius.

Aix铆, per primera vegada, l’Ajuntament engegar脿 una web per a arreplegar propostes inversores en la qual podr脿 participar tota la ciutadania. La vicealcaldessa ha explicat que “aquesta iniciativa 茅s la materialitzaci贸 del treball de diferents 脿rees i naix del pla estrat猫gic de participaci贸. L’estudi diagn貌stic per a fer aquest pla ens va indicar que el procediment que se seguia fins ara per a triar els pressupostos participatius era complicat i deixava fora d’aquesta elecci贸 a molta gent. Per a莽貌, obrim ara la participaci贸 al m脿xim, amb una eina, la web, molt senzilla de manejar i molt intu茂tiva i que permet que participe la major quantitat de gent possible”.

Brancal tamb茅 ha manifestat que “cal destacar que l’important de tot aquest procediment s贸n les persones, la nostra ciutadania, i l’empoderament de la mateixa en la presa de decisions respecte de l’execuci贸 del pressupost municipal”.

Per la seua banda, Ignasi Garcia, ha explicat el procediment a seguir: “la web s’obrir脿 dimecres que ve 15 de febrer i fins al 5 de mar莽, tots els empadronats a Castell贸 majors de 16 anys podran realitzar una proposta inversora”. A partir d’ac铆 s’obrir脿 un proc茅s (del 6 al 31 de mar莽) perqu猫 la gent busque avals a les propostes, cada persona podr脿 avalar un m脿xim de tres propostes i aquelles proposicions que compten amb un m铆nim de 25 suports passaran a la fase d’estudi (de l’1 al 30 d’abril), on els t猫cnics municipals analitzaran la viabilitat t猫cnica, legal i econ貌mica de cada proposta. Finalment, des de l’1 al 15 de maig, tots els majors de 16 anys empadronats a Castell贸 podran votar totes les propostes que consideren fins a completar el pressupost m脿xim d’1.650.000 鈧, ja que les proposicions hauran sigut quantificades econ貌micament pels t猫cnics.

Finalment, Brancal i Garcia han explicat que per a arribar a tota la ciutadania i animar-la a participar s’han iniciat aquesta mateixa vesprada una s猫rie de reunions en les quals tots dos explicaran tot el procediment i contestaran als dubtes que puguen tenir els ciutadans i ciutadanes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.