fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Castell贸 insta al Govern central a obrir una via de negociaci贸

L’Ajuntament de Castell贸 insta al Govern central a obrir una via de negociaci贸

La corporaci贸 municipal aprova en ple una declaraci贸 institucional sol路licitant que es pressuposte i es prioritze el corredor mediterrani

L’Ajuntament de Castell贸 ha aprovat sis declaracions institucionals en el ple ordinari del mes de febrer que s’ha celebrat aquesta vesprada. La corporaci贸 municipal ha mostrat el seu suport al sector citr铆cola despr茅s dels temporals, ha reivindicat al Govern Central que done prioritat pressupost脿ria al Corredor Mediterrani, ha instat a Foment a cercar una soluci贸 de consens amb el sector de l’estiba, ha aprovat una declaraci贸 sobre el manteniment i refor莽 del centre d’informaci贸 i coordinaci贸 d’urg猫ncies de la prov铆ncia de Castell贸, ha mostrat el seu suport a les campanyes de donaci贸 de c猫l路lules mare i ha donat el vistiplau a una declaraci贸 per a commemorar el 8 de mar莽 com a Dia Internacional de la Dona, promovent esdeveniments dirigits a refor莽ar el principi d’igualtat entre dones i homes.

L’Ajuntament ha volgut explicitar el seu suport al port de Castell贸 i als treballadors portuaris davant la decisi贸 del Govern de liberalitzar les condicions laborals del sector de l’estiba. En la declaraci贸, s’explica que 茅s necessari cercar una soluci贸 als problemes de la contractaci贸 d’estibadores perqu猫 els interessos de Castell贸 no es vegen perjudicats per cap tipus d’actituds contraproduents i que van totalment en contra del que es va pactar anteriorment amb el sector. Per tot a莽貌, s’ha acordat instar al Ministeri de Foment a obrir una via de negociaci贸 amb les parts implicades de forma urgent per a analitzar els efectes que ja estan ocasionant a l’economia local la implantaci贸 del decret en la seua actual redacci贸. El sector de l’estiba 茅s clau per al funcionament dels ports i, per tant, per al conjunt de l’economia, at猫s que les instal路lacions portu脿ries canalitzen el 86% de les exportacions i el 60% de les importacions de l’Estat i s贸n fonamentals per a moltes empreses.

Cal destacar que han assistit al ple un nodrit grup de representants del sector de l’estiba de Castell贸 per a mostrar la seua conformitat amb aquesta declaraci贸 institucional.

D’altra banda, sobre el corredor Mediterrani, la corporaci贸 ha aprovat instar al Govern central a habilitar en els Pressupostos Generals de l’Estat del 2017 la consignaci贸 econ貌mica necess脿ria per a impulsar l’execuci贸 de Corredor Mediterrani; demanar al Govern central que declare el car脿cter estrat猫gic de Corredor Mediterrani, de cara en la planificaci贸 t猫cnica i pressupost脿ria del projecte; sol路licitar al Govern central que no desvie a altres projectes els fons pressupostaris assignats a Corredor Mediterrani i instar als membres del Govern que en el futur s’abstinguen de realitzar declaracions pol铆tiques que, sense cap tipus de base documental ni t猫cnica, menysvaloren la import脿ncia estrat猫gica de Corredor Mediterrani.

Altres assumptes del ple

En despatx extraordinari, el ple de l’Ajuntament de Castell贸 tamb茅 ha aprovat una moci贸 presentada per Castell贸 en Moviment sol路licitant el cessament del nou director de l’Oficina de Planificaci贸 i Projecci贸 Econ貌mica i una moci贸 del grup popular sol路licitant l’impuls de la cer脿mica en la ciutat de Castell贸. Aix铆 mateix, la regidora de Cultura, Ver貌nica Ruiz ha comparegut per a explicar la situaci贸 de l’entorn funcionarial de la Banda de M煤sica de l’ajuntament.

En el torn de torn obert de paraules, un ciutad脿 ha preguntat al Govern Local sobre l’engegada de la figura de l’inspector d’accessibilitat. El regidor de Benestar Social, Jos茅 Luis L贸pez, ha explicat que el Govern municipal ja ha aprovat el Pla d’Accessibilitat de Castell贸, que plasma la legislaci贸 estatal i auton貌mica en mat猫ria d’accessibilitat i contempla mesures per a millorar l’accessibilitat tant en el mig urb脿, com en l’edificaci贸, en el transport i en la comunicaci贸. L贸pez tamb茅 ha indicat que s’est脿 treballant en la constituci贸 del Consell Consultiu d’Accessibilitat Universal, del com han de formar part les organitzacions i plataformes que representen a les persones amb discapacitat i els t猫cnics de les diferents 脿rees de l’ajuntament.

Quant a la figura de l’inspector d’accessibilitat, el regidor ha anunciat que “estem definint el perfil d’aquest lloc i esperem que en les pr貌ximes setmanes estiga en actiu per a iniciar els treballs al costat del Consell Assessor”. El responsable de Benestar Social ha concl貌s la seua resposta afirmant que “per al Govern local 茅s una prioritat aconseguir que Castell贸 siga una ciutat accessible per a totes les persones. Millorar l’accessibilitat millora la qualitat de vida de la ciutadania perqu猫 garanteix la mobilitat, l’acc茅s, la participaci贸, la utilitzaci贸 dels espais, etc猫tera, per a tots els col路lectius ciutadans i continuarem treballant aquesta l铆nia”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.