fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Castelló instal·larà WC públics en la “ruta del colesterol”

L’Ajuntament de Castelló instal·larà WC públics en la “ruta del colesterol”

L’alcaldessa, Amparo Marco, afirma que les instal·lacions supliran una mancança històrica de la ciutat.

El projecte d’implantació de WC públics en la ciutat de Castelló arribarà també a la ‘ruta del colesterol’, el passeig saludable de la ronda Est, així com a parcs i espais urbans de gran trànsit de vianants. La col·locació dels vàters, que començarà en les pròximes setmanes, pal·liarà la falta d’instal·lacions d’aquestes característiques en la ciutat i millorarà la qualitat de vida ciutadana, especialment, de la gent gran, persones amb capacitats diferents, amb problemes de salut i famílies amb xiquetes i xiquets.

L’emplaçament de les vàters s’ha decidit en funció de la concentració de persones en l’espai públic. La ronda Est registra diàriament el pas de centenars de ciutadans que realitzen activitat esportiva cardiosaludable, així com esportistes que utilitzen aquest tram de 3,5 quilòmetres com a pista d’entrenament a l’aire lliure. A partir d’ara, tindran serveis públics per a atendre les seues necessitats en una zona allunyada del centre.

Els WC públics s’instal·laran en l’àmbit de la ronda Est: al costat de la pista de skate i en el parc de l’auditori (que atendrà també les necessitats dels que visiten la basílica del Lledó), en els parcs del Pont de Ferro, Geòleg Gómez Royo, Primer Molí i Censal, en la plaça Botànic Calduch, en el Mercat Central i en la plaça de la Pau. Aquest últim permetrà reobrir el quiosc, tancat per la falta de previsió de l’anterior govern local, que no va habilitar les WC, obligatoris per llei per a poder licitar el contracte d’explotació comercial del local.

Cada instal·lació estarà formada per dues unitats prefabricades, unisex i adaptades a qualsevol tipus d’accessibilitat. A més, comptaran amb un disseny atemporal amb acabats en ceràmica i acer i sistema de neteja automàtica. Les obres d’instal·lació es van adjudicar a l’inici de l’any per un import total de 338.400 euros, la qual cosa ha suposat un estalvi de més de 40.000 euros respecte al pressupost de licitació inicial. La instal·lació dels vàters es finançarà amb al superàvit pressupostari de l’any passat.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha incidit en la importància del projecte, que suplirà una mancança històrica en la ciutat, que fins al moment no comptava amb instal·lacions d’aquest tipus malgrat la necessitat existent. Els qui treballen en el carrer, com a taxistes, agents de mobilitat i personal de recollida de residus, entre uns altres, es beneficiaran de la instal·lació de les WC públics. Ara han de recórrer a instal·lacions privades, principalment comerços, amb els inconvenients que açò comporta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.