fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de Castell贸 planteja una rebaixa de la pressi贸 fiscal a Castell贸 per segon any consecutiu

L’Ajuntament de Castell贸 planteja una rebaixa de la pressi贸 fiscal a Castell贸 per segon any consecutiu

Es planteja una reducci贸 del 7,69% del gravamen de l’IBI de naturalesa urbana i del 25% en el cas de l’IBI r煤stic.

L’Ajuntament de Castell贸 segueix avan莽ant en la negociaci贸 per a aprovar, per segon any consecutiu, una rebaixa de la pressi贸 fiscal. El grup de treball de revisi贸 de les ordenances fiscals, taxes i impostos, constitu茂t l’abril de 2016 amb representants dels cinc grups pol铆tics amb representaci贸 municipal (PSPV, Comprom铆s, Castell贸 en Moviment, PP i Ciutadans), ha celebrat avui una nova reuni贸 en la qual s’ha posat sobre la taula la proposta de rebaixa de la pressi贸 fiscal per al pr貌xim any a partir de les aportacions arreplegades en els mesos previs.

Aix铆, els partits signataris del Pacte del Grau plantegen aplicar una nova reducci贸 dels coeficients de l’impost sobre b茅ns immobles, tant d’urbana com a r煤stica, despr茅s de la ja aplicada en 2017. Aix铆, en cas d’aprovar-se en ple, el gravamen aplicat a l’IBI de naturalesa urbana baixaria un 7,69% en 2018, sumant-se al 5% de reducci贸 ja aplicat enguany. La rebaixa per al pr貌xim exercici fiscal de 2018 en el cas de l’IBI r煤stic seria del 25%, el mateix percentatge que ja ha entrat en vigor en 2017. Tamb茅 es preveu una reducci贸 de cinc punts als immobles d’煤s no residencial amb els valors cadastrals m茅s alts mentre que es proposa augmentar un 5,56% d’augment a les unitats fiscals del Port de Castell贸.

Sobre este tema, el regidor Ignasi Garcia ha manifestat que “esta rebaixa afectar脿 totes les llars castellonenques, aproximadament unes 87.000, i a la pr脿ctica totalitat de la resta d’immobles de la ciutat com a locals, comer莽os, xicotetes i mitjanes empreses, etc.”.

Estes mesures s’emmarquen dins de l’aposta de l’Executiu local de prevaldre els criteris de progressivitat i just铆cia fiscal en el pagament d’impostos i taxes. D’esta manera, no solament es redueix progressivament la c脿rrega de la pressi贸 fiscal a tota la ciutadania sin贸 que s’impulsen les mesures necess脿ries perqu猫 paguen menys els que menys tenen.

Quant a les bonificacions, es proposa una millora dels criteris de progressivitat amb la incorporaci贸 de nous trams en la bonificaci贸 per ingressos. D’esta manera, es mant茅 la bonificaci贸 m脿xima del 90% (60% per ingressos i 30% per valor cadastral) per貌 millorant la progressivitat en la distribuci贸 de les bonificacions a fam铆lies nombroses.
Tamb茅 s’ha plantejat seguir augmentant les bonificacions de l’IBI Cultural, l’IBI 煤s social i l’IBI 煤s renovable. Aix铆, es proposa elevar al m脿xim legal la bonificaci贸 de l’IBI Cultural del 30% aprovat en 2017 al 95% amb l’objectiu de compensar la pujada de l’IVA. Esta bonificaci贸 s’aplica a immobles amb activitats culturals com a llibreries, teatres, sales de cinema, galeries d’art, sales de concert i aquells que es destinen a la producci贸 i representaci贸 cultural.

El mateix augment de la bonificaci贸 es proposa per a les bonificacions a aquells immobles que es destinen a 煤s social (cessi贸 gratu茂ta o lloguer social a fam铆lies en risc d’exclusi贸 social o en proc茅s d’inclusi贸). Aix铆 es passaria del 30% de bonificaci贸 que es va establir per primera vegada en 2017 al m脿xim legal del 95%. Quant a l’IBI per l’煤s de renovables, tamb茅 s’aposta per establir el m脿xim legal del 50%, enfront del 25% que s’ha aplicat per primera vegada enguany 2017. D’esta manera, es vol potenciar l’煤s d’instal路lacions per a l’aprofitament el猫ctric de l’energia provinent del sol.

Garcia ha volgut recordar que “l’actual equip de govern sempre ha fet esfor莽os per a mantenir la pressi贸 fiscal i no augmentar-la en la part del rebut en el qual nosaltres podem incidir, mentre que la part que dep茅n del govern central i de la revisi贸 cadastral que va realitzar el Partit Popular en el seu moment continua incrementant-se perqu猫 es va fer tard i malament”.

Tamb茅 es planteja per primera vegada una reducci贸 del coeficient que s’aplica a l’impost de Construccions Instal路lacions i Obres (ICIO). L’Ajuntament de Castell贸 planteja rebaixar un 6,67% el coeficient (passaria del 3,75% al 3,50%) amb l’objectiu d’incentivar les xicotetes obres de reforma i adequaci贸. Esta reducci贸 se suma a la baixada del preu de quasi tots els m貌duls per a adequar-los a la realitat del mercat, tant dels materials com de la m脿 d’obra, prenent com a refer猫ncia la base de dades de l’Institut Valenci脿 de l’Edificaci贸.

Finalment, s’ha proposat una congelaci贸 de la taxa de recollida de residus s貌lids urbans amb car脿cter general i es mant茅 una quota molt redu茂da a aquelles fam铆lies en risc sever d’exclusi贸 social ampliant la data l铆mit per a la seua sol路licitud fins a l’1 de juny. La bonificaci贸 de la taxa de brosses per a les fam铆lies nombroses es mant茅 en el 15%.

Leave a Reply

Your email address will not be published.