fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó amplia a tres instituts el Club de lectura intergeneracional

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó amplia a tres instituts el Club de lectura intergeneracional

Este projecte d’aprenentatge-servei complix 10 anys com a espai d’intercanvi d’experiències entre joves i persones majors.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó iniciarà el pròxim 1 d’octubre la desena edició del Club de lectura intergeneracional, amb el lema ‘Llegendes i rondalles de la Vall’. La gran novetat d’este curs 2019-2020 és la participació de l’alumnat de PR4 dels 3 IES (fins ara només participava l’IES Benigasló). Este projecte de les àrees de Serveis Socials i Cultura és gratuït i està obert a totes les persones majors interessades.

La regidora de Serveis Socials, Marian Artero, i la regidora de Cultura, Maria Cruces, han presentat esta iniciativa, que segons han destacat “ha passat de ser un projecte que es quedava dins de la biblioteca a ser un projecte de ciutat i un dels programes d’aprenentatge-servei més grans que s’han realitzat a la nostra ciutat”.

Esta iniciativa va néixer en 2009 de la mà de la bibliotecària Enriqueta Fortes i del professor de l’IES Benigasló Vicent Rebollar, amb sessions de lectura i d’internet en les quals els joves ensenyaven als majors a fer un blog. En estos 10 anys ha anat creixent “i hem tractat molts temes socials i conegut la nostra història i els nostres personatges més destacats, expressant opinions i emocions en un espai compartit”.

L’alumnat participant rep un curs de transport voluntari de persones majors per a traslladar amb seguretat als residents de la Llar Sagrada Família que formen part d’este “intercanvi d’experiències entre generacions, que és molt enriquidor”. Per este motiu este curs s’haja ampliat als tres instituts de la Vall d’Uixó, dins del projecte de Ciutat Educadora i de “l’aposta per la integració i la diversitat”.

En este sentit, les regidores han remarcat que “a més del currículum que s’impartix en els IES” amb este programa “oferim continguts socials, socials i participatius”. “Les persones majors aporten la seua experiència i saviesa i els joves la seua vitalitat i espontaneïtat, en un projecte molt bonic que ha anat evolucionant”, han afirmat.

El Club de lectura intergeneracional celebrarà la seua primera sessió l’1 d’octubre a les 11.15 hores en sala infantil de la Biblioteca Municipal. Fins a juny, un dimarts al mes es duran a terme estes trobades. La participació és lliure i les persones majors interessades tan sols han d’acudir a qualsevol de les sessions “i seran molt ben rebudes”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.