fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó clausura el Taller d’Ocupació Jardins d’Aigualit

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó clausura el Taller d’Ocupació Jardins d’Aigualit

Els 20 alumnes han rehabilitat uns locals com a centre de formació, han creat un parc urbà entre Carbonaire i Sant Josep i han adequat la primera planta del Mercat Municipal.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha clausurat el Taller d’Ocupació Jardins d’Aigualit, del qual s’han beneficiat 20 persones desocupades (10 en el mòdul de jardineria i 10 en el d’obra de paleta), que durant un any han rebut un salari i formació professional per a millorar la seua inserció laboral i han participat en obres de millora de la ciutat.

Este projecte ha estat possible gràcies a una ajuda de la Generalitat Valenciana de 389.000 euros i una aportació municipal de 100.000 euros. A més de la formació teòrica, la pràctica ha servit per a rehabilitar uns locals sense ús en el barri Carmadai per a obrir unes aules de formació; per a crear un parc urbà que connecta el Carbonaire amb el Paratge de Sant Josep i millorar l’entorn de l’Aqüeducte; i per a condicionar la primera planta del Mercat Municipal com a viver d’empreses.

L’alcaldessa, Tania Baños, el regidor d’Ocupació, Jorge García, i el director territorial d’Economia, José Vicente Andrés, han participat en l’acte de clausura en el Palau de Vivel i han destacat “el canvi que s’ha produït en l’última legislatura, perquè ara les administracions públiques aposten per les polítiques actives d’ocupació”.

En este sentit, l’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha rebut 3.000.000 d’euros en 2018 en subvencions per a ocupació, com la que ha possibilitat este taller que “no només permet que els participants aprenguen un ofici i perceben un sou, sinó que també es desenvolupen personalment i aprenen valors com el treball en equip”.

La Vall d’Uixó té actualment 1.300 persones desocupades menys que a l’inici de la legislatura. Però “encara hi ha 2.200 aturats que són 2.200 raons per a continuar treballant per a ajudar-los”, tal com ha assenyalat Baños, qui ha afegit que este esforç “també millora la ciutat, amb la realització de projectes de present i futur”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.