fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó contractarà a 20 persones aturades amb un nou taller d’ocupació

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó contractarà a 20 persones aturades amb un nou taller d’ocupació

Els treballadors enjardinaran la zona de verd al costat del Centre de Salut del Carbonaire i escometran la segona fase de condicionament de la primera planta del Mercat Municipal.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha rebut un nou taller d’ocupació valorada en 389.000 euros i gràcies al que es formarà i donarà treball a 20 persones majors de 25 anys en situació de desocupació. La Conselleria d’Economia ha concedit esta subvenció per impartir les modalitats de jardineria i obra i enjardinar la zona verda situada al costat del Centre de Salut del Carbonaire i escometre la segona fase de condicionament de la primera planta del Mercat Municipal.

L’alcaldessa, Tania Baños, ha destacat que l’objectiu és “reciclar a persones que han sofert la crisi, sobretot de la construcció, perquè aprenguen un nou ofici i tinguen una millor inserció laboral després d’haver rebut formació i experiència”. Així, a través del Servef es contractarà a 20 aturats durant 6 mesos (prorrogables 6 mesos més) i a un director, un auxiliar administratiu i tres docents.

Els alumnes rebran formació teòrica i la pràctica la desenvoluparan “duent a terme dos projectes importants per a la nostra ciutat” que complementaran als quals ja s’estan desenvolupant amb els actuals tallers d’ocupació. El mòdul de jardineria condicionarà la zona verda que connecta el parc urbà de l’Aqüeducte amb el barri Carbonaire. Baños ha destacat que esta part de la carretera Sogorb “és molt transitada per la gent que surt a córrer i caminar” i també s’està potenciant turísticament “perquè està al costat de l’Aqüeducte i del futur Museu de la Fàbrica de la Llum”.

D’altra banda, el mòdul de jardineria emprendrà la segona fase de les obres per condicionar la primera planta del Mercat Municipal, on se situarà el viver d’empreses “per dinamitzar econòmicament la ciutat i que les bones idees empresarials i el talent es queden”. L’alcaldessa ha informat que al novembre començarà la primera fase amb la instal·lació de l’ascensor.

Baños ha agraït “la forta inversió” de la Conselleria en este tipus d’iniciatives, ja que “venim d’una època en la qual amb el PP en la Generalitat Valenciana no es pagava als treballadors dels tallers d’ocupació”. Ara “es paga i es fan més tallers d’ocupació, perquè els governs del canvi creiem en les polítiques actives d’ocupació i en què les institucions públiques podem ajudar a les persones”.

En este sentit, ha recordat que la desocupació és “el principal problema social que sofrim” i per això l’actual equip de govern ha prioritzat “des del primer dia” en la creació de llocs de treball “com demostren les dades que diuen que hi ha gairebé 1.000 persones aturades menys que al principi de la legislatura”. No obstant això, “encara hi ha 2.600 persones sense treball, que són 2.600 raons per seguir treballant i exigint a tots les administracions, governe qui governe, la seua col·laboració”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.