fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó destinarà els diners de les festes no celebrades a la recuperació social i econòmica pel Covid-19

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó destinarà els diners de les festes no celebrades a la recuperació social i econòmica pel Covid-19

Es reinvertirà la despesa dels actes que no s’han pogut realitzar i dels quals no es puguen realitzar en els pròxims mesos.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó destinarà els diners de la partida de les festes no celebrades a la recuperació de l’emergència sanitària, social i econòmica pel Covid-19. El regidor de l’àrea, Lluís Diago, ha assenyalat que en les circumstàncies actuals, en les quals no s’han pogut celebrar les festes previstes fins ara “hem de dedicar els diners a ajudar les persones més vulnerables i a reactivar el teixit econòmic local”.

El regidor i l’alcaldessa, Tania Baños, s’han reunit telemàticament amb la Federació de Festes, per a abordar la situació actual i de futur. Després de les converses, totes dues entitats han mostrat la seua predisposició a col·laborar, anar de la mà i treballar de manera coordinada per a “sense perjudicar el món de la festa, ajudar a la gent que l’està passant mal a causa de la pandèmia”.

Sempre entenent “que hi ha decisions que encara no estan preses i que han d’esperar al que diguen les administracions superiors respecte a la celebració de festejos i a activitats que suposen aglomerar a moltes persones, per la qual cosa hi ha decisions que encara no estan preses i cal esperar, perquè cal garantir la seguretat”, ha indicat Diago.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó i la Federació de Festes mantindran el contacte i periòdicament s’analitzarà la situació. Qualsevol canvi o decisió a prendre es realitzarà de manera coordinada i es comunicarà a les diferents comissions de festes a través de la directiva de la federació.

La temporada festiva hauria d’haver començat a l’abril amb les festes patronals de Sant Vicent Ferrer, que han sigut cancel·lades definitivament fins a 2021. Posteriorment, les festes de barri que havien d’haver-se celebrat fins a este moment (o en dates pròximes) també han anunciat, en la seua majoria, que les traslladen al pròxim any.

Diago ha destacat “la responsabilitat de les comissions”, en una mostra que la societat civil “està a l’altura de les circumstàncies i està predisposada a col·laborar per a superar esta situació junts i que quan es puga puguem tornar a celebrar”. En aqueix moment, quan es garantisca la seguretat “tindran el suport municipal per a reprendre-les”.

Per això, des de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó s’està treballant en la reestructuració del pressupost municipal “per a adaptar-nos a les noves necessitats que ha provocat la Covid-19” i “reinvertir la despesa dels actes que no s’han celebrat o no se celebraran en els pròxims mesos en mesures de recuperació econòmica i per a fer front a l’emergència social”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.