fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó expedix 230 certificats electrònics en una setmana

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó expedix 230 certificats electrònics en una setmana

El personal de l’Oficina d’Atenció Ciutadana ha atés l’augment de peticions seguint unes estrictes mesures de prevenció i protecció.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha expedit 230 certificats electrònics en una setmana. El personal de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) ha atés este considerable augment de peticions seguint unes estrictes mesures de prevenció i protecció, a causa de la situació excepcional d’emergència sanitària produïda pel Covid-19.

Des que el Govern d’Espanya va decretar l’Estat d’Alarma, les instal·lacions municipals estan tancades però “estem atenent les qüestions que són necessàries per a la ciutadania”, tal com explica la regidora de Modernització Administrativa, Zaida Moreno. És el cas dels certificats electrònics, ja que són necessaris per a sol·licitar algunes ajudes, com les que la Generalitat Valenciana ha llançat per als autònoms.

En este sentit, Moreno ha destacat l'”esforç que estem fent per a atendre les persones que el necessiten, posant tots els recursos al nostre abast per a facilitar-los els tràmits o gestions en esta situació, que està sent complicada per a tots”. L’atenció es realitza via telefònica o presencialment amb cita prèvia en els casos en els quals és necessària, com entregar la documentació per al certificat electrònic.

El certificat electrònic s’expedeix de manera gratuïta en la OAC a qualsevol persona amb DNI o NIE i permet identificar-se i realitzar tràmits de manera segura en internet, ja que confirma la identitat personal i permet signar o xifrar documents electrònics.

La regidora ha recomanat als vallers i valleres que no disposen d’este recurs “que el sol·liciten, perquè en l’actual situació en la qual pràcticament tots els tràmits han de realitzar-se de manera telemàtica pel coronavirus, és fonamental tindre’l”. De fet, ja s’ha avançat que la matriculació escolar per al pròxim curs 2020-2021 es realitzarà d’esta forma i serà necessari disposar del certificat electrònic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.