fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó i Ashocas treballen conjuntament per a reactivar el sector hostaler

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó i Ashocas treballen conjuntament per a reactivar el sector hostaler

Algunes de les propostes de la nova associació ja han sigut ateses, com l’ampliació temporal de terrasses o l’exempció de la taxa per ocupació de la via pública.

L’Ajuntament ha escoltat les propostes de Ashocas, la nova associació que aglutina a les empreses d’hostaleria de la província de Castelló. L’alcaldessa, Tania Baños, ha mantingut este matí una reunió telemàtica amb els seus representants i els ha donat l’enhorabona “per impulsar esta iniciativa i agrupar-se, perquè en moments com l’actual és important estar units i treballar de manera conjunta i coordinada”.

Algunes de les accions reivindicades per Ashocas fa unes setmanes ja han sigut resoltes, com l’exempció de la taxa per ocupació de la via pública amb terrasses. D’esta manera, els bars i restaurants no pagaran enguany este impost i a més tenen la possibilitat d’ampliar la seua terrassa de manera excepcional i temporal, per a pal·liar les limitacions d’aforament que es contemplen durant la desescalada per la Covid-19.

Baños ha assenyalat que altres propostes estan en fase d’estudi, però que “sempre cal garantir la convivència veïnal”, especialment en les zones on hi ha acumulació de bars i restaurants. Per a això és fonamental “consensuar totes les mesures, per a reactivar el sector hostaler però vetlant pel respecte al descans dels veïns i veïnes”.

D’altra banda, l’alcaldessa ha acollit amb interés la idea de crear un distintiu de bars i restaurants segurs “per a millorar la confiança de la clientela en esta situació en la qual cal minimitzar riscos i prevenir”. De fet, l’Ajuntament de la Vall d’Uixó ja està treballant, per exemple, en la digitalització de les cartes i menús perquè es puguen consultar a través de Codis QR amb el telèfon mòbil del propi usuari o usuària.

En esta trobada s’ha destacat la importància que la relació municipal amb Ashocas “no finalitze quan superem la situació d’emergència per la pandèmia” sinó que “puguem continuar tenint contacte per a treballar conjuntament en activitats beneficioses per a la nostra ciutat”. A més ha posat en valor que la creació d’esta nova associació “ha provocat que el sector de l’hostaleria local es reagrupe i puguem tindre interlocutors en qualsevol qüestió relacionada”, ha finalitzat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.