fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó llança una campanya per a conscienciar sobre la neteja de l’orina de les mascotes en la via pública

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó llança una campanya per a conscienciar sobre la neteja de l’orina de les mascotes en la via pública

La modificació de l’ordenança permetrà sancionar als propietaris que no esbandisquen el pipí, ja que danya el mobiliari públic i embruta les façanes.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha presentat la primera campanya de conscienciació perquè els propietaris de mascotes “netegen el seu pipí de la via pública, perquè ens han arribat diverses queixes veïnals perquè hi ha moltes persones que no són responsables ni cíviques”, tal com ha explicat la regidora de Salut Pública, Francesca Bartolomé.

Sota el lema ‘És cosa de dues: al carrer neteja el que ell embruta’ les regidories de Salut Pública i de Sostenibilitat llancen el missatge que el carrer és un espai públic “i totes i tots tenim el dret a gaudir-lo net i en les millors condicions, per això és obligatori recollir els excrements i esbandir les orines dels nostres gossos”, ha afegit el regidor de Sostenibilitat i segon tinent d’alcalde, Fernando Daròs.

Els orinis són corrosius i deterioren el mobiliari urbà, embruten les façanes i danyen els animals i les plantes, per la qual cosa els propietaris han de portar una ampolla d’aigua amb vinagre i tirar-la sobre el pipí per a evitar estos problemes i millorar la convivència. Els edils han destacat que “tenim una ciutat més neta que fa cinc anys però continuem treballant en esta línia per a continuar millorant-la i fent-la més habitable”.

Per a facilitar l’adopció d’esta mesura l’Ajuntament lliura gratuïtament butllofes flexibles i molt lleugeres que es poden enganxar a la corretja. Les persones que inscriguen en el cens a la seua mascota la rebran al costat de la xapa identificativa i les que acrediten que ja la tenen censada també podran recollir-la en la Regidoria de Sostenibilitat (situada en l’avinguda Jaume I, 25).

A més la campanya consta de cartelleria en totes les marquesines d’autobús, fullets en els edificis públics i tallers de conscienciació en els col·legis. Ara s’inicia un període per a donar a conèixer estes accions i quan en els pròxims mesos s’aprove la modificació de l’ordenança de tinença d’animals de companyia “se sancionarà esta conducta incívica”. Els canvis en este document legal introduiran esta qüestió i adaptaran la quantia de les multes “a la nova realitat perquè siguen més efectives”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.