fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 participa en un projecte europeu que transforma restes citr铆coles en aliment per a bestiar

L’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 participa en un projecte europeu que transforma restes citr铆coles en aliment per a bestiar

La iniciativa est脿 finan莽ant per la Uni贸 Europea i desenvolupar脿 tecnologies capdavanteres que redueixen l’emissi贸 de gasos a l’atmosfera.

L’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 participa en el projecte europeu Lowcarbon Feed, que t茅 com a objectiu “desenvolupar pr脿ctiques innovadores per a transformar els residus citr铆coles i de l’arr貌s en un nou alimente animal, mitigant l’emissi贸 de gasos a l’atmosfera i pal路liant l’afecci贸 al canvi clim脿tic de l’agricultura i la ramaderia”, tal com ha explicat el regidor de Promoci贸 Econ貌mica, Jorge Garc铆a.

Els seus socis en este projecte finan莽at per la Uni贸 Europea amb un mili贸 d’euros s贸n La Va unir de Llauradors i Ramaders (l铆der), Ajuntament de Val猫ncia, Area Europa Scarl, Universitat Polit猫cnica de Val猫ncia, Fundaci贸 de la Comunitat Valenciana per a una economia baixa en carboni, Uniproca Societat Cooperativa i l’empresa local Airatec.

Garc铆a ha destacat que la participaci贸 de l’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 en esta nova iniciativa europea “arriba despr茅s de la magn铆fica execuci贸 del projecte Life Ecocitric que va acabar en 2016 i pel qual rebem una felicitaci贸 de la UE per les bones pr脿ctiques en la gesti贸 de diners europeus”.

De fet, este nou projecte “aprofita la tecnologia que es va desenvolupar llavors per a seguir avan莽at en mat猫ria de respecte al medi ambient, reducci贸 d’emissions a l’atmosfera i sostenibilitat”. Aix铆, s’implementaran noves pr脿ctiques de reducci贸 de gasos d’efecte hivernacle (GEI) en les restes del cultiu de c铆trics, t铆pics d’esta zona, i arr貌s, m茅s generalitzat en la prov铆ncia de Val猫ncia i el sud de Castell贸.

Gr脿cies a Lowcarbon Feed “demostrarem la viabilitat t猫cnica i econ貌mica de la producci贸 d’un nou aliment per a bestiar capr铆 basat en estos residus agr铆coles que fins ara es cremen”. Per a a莽貌 “es validar脿 en el mercat la seua acceptaci贸 i viabilitat enfront dels seus competidors en qualitat i preu, perqu猫 els primers estudis realitzats s贸n positius”, ha afirmat l’edil.

A trav茅s de la creaci贸 i implementaci贸 de noves pol铆tiques a escala local i regional “podrem influir en les pol铆tiques europees i validar un nou model de negoci sostenible, que es puga replicar en altres pa茂sos europeus” i sobretot que “posicione a la Vall d’Uix贸 com una ciutat de futur, que aposta per la innovaci贸 i la tecnologia capdavantera per a obrir un mercat nou, un oce脿 blau que se’ns posa per davant per a ser m茅s competitius i fomentar la creaci贸 de noves empreses i llocs de treball”.

En este sentit, Garc铆a ha posat en valor el treball que s’est脿 realitzant “per a potenciar l’economia circular i del ben com煤” de manera que “ajude a desestacionalitzar el sector agrari”. Al seu torn, “la nostra ciutat 茅s un referent en la gesti贸 de projectes europeus” i “en sostenibilitat” amb iniciatives com la peatonalitzaci贸 d’espais p煤blics, camins escolars assegurances (Stars), vehicles i bicicletes el猫ctriques per a la Policia Local i l’煤s d’energies verdes com la biomassa en la caldera de la Pista d’Atletisme o les plaques solars en els Camps de Futbol Municipals de la Moleta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.