fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó posa en marxa 10 mesures urgents davant la situació de coronavirus

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó posa en marxa 10 mesures urgents davant la situació de coronavirus

Hi haurà bonificacions en la taxa de terrasses i es flexibilitzarà el pagament de l’IBI, a més de garantir la distribució d’aliments a les persones més vulnerables.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha acordat este matí en la comissió de seguiment del coronavirus una bateria de mesures econòmiques, que se sumen a les socials ja anunciades a principi de setmana “per a estar al costat de les persones més vulnerables, especialment menors i persones majors o dependents, i de les pimes i autònoms que estes setmanes no rebran ingressos per la seua activitat”, ha explicat l’alcaldessa, Tania Baños.

El pla d’acció econòmica i social compta amb 10 mesures urgents i s’ha activat davant la situació excepcional de pandèmia pel coronavirus, després del decret d’Estat d’Alarma publicat pel Govern d’Espanya i que obliga la ciutadania a romandre a casa i a tancar tots els establiments (a excepció d’aquells que cobrixen necessitats bàsiques).

Mesures:

1. Devolució proporcional per ocupació de la via pública en el mercat dels divendres mentre no se celebre.

2. Devolució proporcional al temps de tancament de la taxa d’ocupació de la via pública amb terrasses de bars i restaurants.

3. Flexibilització del pagament de l’IBI per a les persones afectades per aquesta situació.

4. Devolució de la taxa proporcional per les activitats municipals no prestades d’Universitat Popular, Piscina Municipal, etc.

5. Línia d’ajudes per al comerç local i assessorament i atenció telefònica per a pimes i autònoms (617308134, 610701941 i 610748982) i per a treballadors i aturats (964690656 en horari de demà).

6. Posada en marxa del servei de distribució a domicili d’aliments i productes farmacèutics a les persones majors o dependents que no disposen de ningú que puga ajudar-los. Comandes al telèfon 964690392 de 9.00 a 14.00 hores.

7. Posada en marxa del servei de menjars per a menors en situació de vulnerabilitat, per a garantir la seua correcta alimentació després del tancament dels menjadors escolars.

8. Reforç dels Serveis Socials per a fer front a situacions d’emergència.

9. Reforç dels serveis de neteja viària i desinfecció d’espais públics i transport públic.

10. Reforç de la Policia Local per a garantir la seguretat i realitzar controls per a vetlar pel compliment del decret d’Estat d’Alarma.

Leave a Reply

Your email address will not be published.