fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 pren mesures contra el vandalisme

L’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 pren mesures contra el vandalisme

La setmana que ve se celebrar脿 una reuni贸 amb l’Associaci贸 Jacint Agust铆 i amb el rector de l’Assumpci贸.

L’alcaldessa de la Vall d’Uix贸, Tania Ba帽os, el regidor de Policia, Javier Ferreres, la regidora d’Urbanisme, Francesca Bartolom茅, i el cap de la Policia Local, 脕ngel Jim茅nez, han mantingut este mat铆 una reuni贸 per a coordinar les mesures a prendre per a atallar els 煤ltims actes vand脿lics que s’han produ茂t en la ciutat, especialment al voltant de la pla莽a de l’Assumpci贸 i que han arribat a afectar a la fa莽ana de l’esgl茅sia.

Ferreres ha explicat que s贸n accions “que no podem tolerar perqu猫 s贸n molt greus, ja que no solament atempten contra el patrimoni p煤blic sin贸 tamb茅 contra l’hist貌ric i cultural”. En concret, l’Ajuntament gasta m茅s de 60.000 euros a l’any a arreglar o substituir gronxadors, bancs o papereres, entre altres, “solament en material, perqu猫 tamb茅 cal sumar les hores que realitza la brigada municipal per a arreglar-ho”.

Per a莽貌 es mantindr脿 el refor莽 de la vigil脿ncia policial en esta zona i en altres en les quals s’han detectat destrosses, com la pla莽a del 9 d’Octubre o Paratge de Sant Josep.

L’edil ha destacat que esta mesura “est脿 sent efectiva”, ja que el cap de setmana passat durant la matinada una patrulla d’agents va recuperar el gronxador adaptat “abans que ho trencaren o robaren, perqu猫 s’havien portat ja l’enganxe entre el seient i el suport i la cadira estava en el s貌l”.

En este sentit, ha afirmat que “no podem posar a un policia en cada banc o gronxador ni darrere de cada ciutad脿”. Per a莽貌, l’actual equip de govern est脿 estudiant la possibilitat d’instal路lar c脿meres “per貌 la llei 茅s molt estricta i no permet col路locar-les indiscriminadament”. Aix铆, es necessiten “permisos especials de la Subdelegaci贸 de Govern i els tr脿mits no s贸n senzills”.

La setmana vinent est脿 prevista una reuni贸 amb representants de l’Associaci贸 Jacint Agust铆 i amb el rector de l’Assumpci贸 per a tractar este tema “perqu猫 la nostra voluntat 茅s protegir el patrimoni hist貌ric de la ciutat”, ha avan莽at Ferreres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.