Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó pren mesures contra el vandalisme

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó pren mesures contra el vandalisme

La setmana que ve se celebrarà una reunió amb l’Associació Jacint Agustí i amb el rector de l’Assumpció.

L’alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños, el regidor de Policia, Javier Ferreres, la regidora d’Urbanisme, Francesca Bartolomé, i el cap de la Policia Local, Ángel Jiménez, han mantingut este matí una reunió per a coordinar les mesures a prendre per a atallar els últims actes vandàlics que s’han produït en la ciutat, especialment al voltant de la plaça de l’Assumpció i que han arribat a afectar a la façana de l’església.

Ferreres ha explicat que són accions “que no podem tolerar perquè són molt greus, ja que no solament atempten contra el patrimoni públic sinó també contra l’històric i cultural”. En concret, l’Ajuntament gasta més de 60.000 euros a l’any a arreglar o substituir gronxadors, bancs o papereres, entre altres, “solament en material, perquè també cal sumar les hores que realitza la brigada municipal per a arreglar-ho”.

Per açò es mantindrà el reforç de la vigilància policial en esta zona i en altres en les quals s’han detectat destrosses, com la plaça del 9 d’Octubre o Paratge de Sant Josep.

L’edil ha destacat que esta mesura “està sent efectiva”, ja que el cap de setmana passat durant la matinada una patrulla d’agents va recuperar el gronxador adaptat “abans que ho trencaren o robaren, perquè s’havien portat ja l’enganxe entre el seient i el suport i la cadira estava en el sòl”.

En este sentit, ha afirmat que “no podem posar a un policia en cada banc o gronxador ni darrere de cada ciutadà”. Per açò, l’actual equip de govern està estudiant la possibilitat d’instal·lar càmeres “però la llei és molt estricta i no permet col·locar-les indiscriminadament”. Així, es necessiten “permisos especials de la Subdelegació de Govern i els tràmits no són senzills”.

La setmana vinent està prevista una reunió amb representants de l’Associació Jacint Agustí i amb el rector de l’Assumpció per a tractar este tema “perquè la nostra voluntat és protegir el patrimoni històric de la ciutat”, ha avançat Ferreres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.