fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó realitza tractaments contra la cotxinilla i la processionària en els arbres

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó realitza tractaments contra la cotxinilla i la processionària en els arbres

El servei municipal de jardins aplica endoteràpia o sabó potàssic per a atacar estes plagues degudes a les altes temperatures anormals per a estes dates.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó està realitzant tractaments contra la cotxinilla i la processionària en tots els arbres del nucli urbà i zones periurbanes. Segons les característiques de cada exemplar “estem utilitzant tècniques adaptades a les seues necessitats”, tal com ha explicat el regidor d’Agricultura i segon tinent d’alcaldessa, Fernando Daròs.

Les actuacions van començar la setmana passada en l’arbreda de la carretera Sogorb, amb l’aplicació d’endoteràpia per a tractar la proliferació de la cotxinilla (coccoidea), una plaga d’insectes que xucla la saba i produeix feblesa, danys estètics lloc que les fulles esgrogueïxen i es ressequen i creixement de fongs per la sobreproducció de melassa.

L’endoteràpia també s’ha usat ja en els pins de l’entorn del pàrquing de Sant Josep i el club de tenis, que sofrixen processionària. Esta tècnica consistix a “fer uns petits orificis en el tronc de l’arbre i introduir el medicament a través d’una cànula perquè es distribuïsca pels gots i la saba”. Este mètode és innocu i poc invasiu i “més eficaç en els exemplars grans”, ha assenyalat Daròs.

En el cas de les catalpes de l’avinguda Cor de Jesús, que encara són joves, s’ha optat per fumigar amb sabó potàssic per a netejar la melassa i afeblir la capa de cera amb la qual es protegixen les cochinillas. Aquest tractament és natural i ecològic, ja que no s’utilitzen químics “per a evitar problemes per als veïns de la zona i altres animals i ser el més respectuosos possible amb el medi ambient”.

Daròs ha incidit en què estes plagues “no són normals en esta època de l’any, però les altes temperatures continuades que estem sofrint en estes dates i el canvi climàtic estan afectant els nostres arbres”. Per això el servei municipal de jardineria està realitzant un seguiment en les últimes setmanes “per a mantenir-les a ratlla”, ja que sobretot la producció excessiva de melassa embruta i ennegrix el sòl i el mobiliari urbà.

Leave a Reply

Your email address will not be published.