fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 s’adherir脿 a la xarxa mundial de ciutats amigues de les persones majors

L’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 s’adherir脿 a la xarxa mundial de ciutats amigues de les persones majors

Aquest projecte avalat per l’OMS promou pol铆tiques que donen resposta a l’envelliment demogr脿fic de la societat

L’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 est脿 treballant en el projecte d’adhesi贸 a la xarxa mundial de ciutats i comunitats amigues de les persones majors, amb l’objectiu de “donar resposta a l’envelliment demogr脿fic de la nostra societat, perqu猫 el nombre de majors 茅s ja important i tots els indicadors diuen que en els pr貌xims anys augmentar脿”, ha explicat el regidor de Serveis Socials i primer tinent d’alcalde, Antoni Llorente.

Aquesta xarxa est脿 avalada per l’OMS (Organitzaci贸 Mundial de la Salut), que 茅s qui atorga aquest reconeixement, que certifica que “les pol铆tiques, els serveis i les estructures relacionades amb l’envelliment, l’entorn f铆sic i social de la ciutat es reorganitzen per a permetre que les persones majors visquen dignament, gaudisquen d’una bona salut i seguisquen participant en la societat de manera activa”, ha destacat.

Per a a莽貌 es elaborar脿 un diagn貌stic i un pla d’acci贸, amb la participaci贸 de “les mateixes persones majors durant tot el proc茅s, des de la fase de recerca inicial fins a la seua implementaci贸 i seguiment dels objectius”. Les 脿rees implicades seran les relacionades amb espais a l’aire lliure i edificis, transport, habitatge, inclusi贸 social, participaci贸 social, comunicaci贸 i informaci贸, ocupaci贸, serveis socials i salut.

Llorente ha afirmat que “hem de ser capa莽os de veure la Vall d’Uix贸 amb els ulls dels nostres majors, per a fer una ciutat que atenga les seues necessitats i els garantisca unes condicions de vida dignes”. Aix铆, es desenvoluparan pol铆tiques integrals que “milloren la qualitat de vida dels majors i de la poblaci贸 en general” a trav茅s d’un treball “transversal i coordinat tant des de l’脿mbit municipal com des de les associacions”.

Ciutats com Barcelona, Bilbao o Benidorm formen part d’aquesta xarxa mundial, que t茅 uns objectius comuns “i faciliten la col路laboraci贸 i cooperaci贸 entre municipis, la difusi贸 de bones pr脿ctiques i el contacte amb experts en envelliment actiu”, ha indicat l’edil, qui ha afegit que aquest treball “afavoreix el coneixement de la realitat i la responsabilitat ciutadana”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.