fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 ser脿 pioner en la prov铆ncia en la implantaci贸 del nou servei d’igualtat

L’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 ser脿 pioner en la prov铆ncia en la implantaci贸 del nou servei d’igualtat

El Consell subvencionar脿 la contractaci贸 d’un t猫cnic que abordar脿 tasques d’assessorament, sensibilitzaci贸 i detecci贸 de necessitats en viol猫ncia de g猫nere

L’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 ser脿 un dels primers municipis de la prov铆ncia de Castell贸 a implantar el nou servei d’igualtat que ha impulsat la Generalitat Valenciana. El regidor de Personal, Javier Ferreres, ha assenyalat que per a engegar-ho “es rebr脿 una subvenci贸 de 25.000 euros per a abordar tasques d’assessorament, detecci贸 de necessitats en temes de viol猫ncia de g猫nere, elaboraci贸 i implantaci贸 del pla d’igualtat, creaci贸 d’empreses per part de dones i campanyes de sensibilitzaci贸”.

La Vall d’Uix贸 茅s la ciutat de la prov铆ncia de Castell贸 que m茅s avan莽ats t茅 els tr脿mits per a fer el proc茅s de selecci贸 del t猫cnic/a d’igualtat que prestar脿 el nou servei, ja que el pr貌xim 18 d’abril es realitzar脿 la primera prova. Ferreres ha indicat que per a optar a aquest lloc es valorar脿 “tant l’experi猫ncia com les titulacions i la formaci贸”.

Des de fa anys el servei Infodona es prestava des de la Generalitat Valenciana a trav茅s d’una empresa privada subcontractada. “Ara en una aposta molt clara per la igualtat i per millorar, la Conselleria fa 煤s de la llei de r猫gim local i estableix que aquestes prestacions en serveis socials i pol铆tiques d’igualtat s’han de prestar des de l’脿mbit municipal”, ha explicat l’edil.

Per a莽貌, el Consell ha suprimit a principis de l’actual mes d’abril el contracte amb l’empresa subcontractada i subvencionar脿 directament als ajuntaments de m茅s de 20.000 habitants per a contractar a un t猫cnic/a d’igualtat propi.

No obstant aix貌, Ferreres ha destacat que el servei “no ha deixat de prestar-se en cap moment ni deixar脿 de prestar-se mentre es cobreix la pla莽a”, ja que els t猫cnics de serveis socials i la Regidoria d’Igualtat “tenen la capacitat professional i els mitjans per a prestar-ho correctament de manera transit貌ria”.

El servei Infodona es prestava a trav茅s d’una empresa subcontractada en 33 municipis de la Comunitat Valenciana, mentre que ara es prestar脿 directament des dels ajuntaments en 76 municipis, amb oficines d’脿mbit comarcal “que arribaran a m茅s persones”, ha finalitzat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.