fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó tindrà ascensor abans que finalitze l’any

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó tindrà ascensor abans que finalitze l’any

La Generalitat Valenciana ha concedit definitivament una subvenció per a este projecte i en les pròximes setmanes es licitaran les obres.

La Generalitat Valenciana ha concedit definitivament una subvenció de 30.000 euros per a instal·lar un ascensor en l’Ajuntament de la Vall d’Uixó, perquè l’edifici siga “totalment accessible i adaptat”, tal com ha explicat l’alcaldessa, Tania Baños. L’important restant, uns 40.000 euros, serà pagat amb fons municipals.

Les obres es licitaran en les pròximes setmanes perquè les empreses puguen optar a realitzar-les i estaran acabades abans que finalitze enguany. Baños ha destacat la importància d’esta actuació “perquè ara mateix persones majors, amb diversitat funcional o amb problemes de mobilitat no poden pujar a la primera planta”.

Gràcies a este projecte “la casa de tots els vallers i valleres serà realment accessible”, ja que s’adaptarà l’estructura de l’edifici (que té més de 60 anys) i s’instal·larà un ascensor que donarà accés a la primera planta i al saló de plens. Amb esta ajuda “el Consell també compleix amb el compromís de contribuir a tenir un Ajuntament per a totes i tots”, ha afirmat.

Cal recordar que a principis d’esta legislatura es va haver de traslladar el saló de plens, que és “el màxim òrgan democràtic de la ciutat”, a un lloc accessible com és l’Edifici Cultural Leopoldo Peñarroja, “per a complir amb la normativa i perquè qualsevol persona, siga el que siga la seua condició física, puga venir a veure quines decisions prenen els seus representants polítics”.

En este sentit, en estos tres anys de govern també s’han realitzat 44 passos i voreres adaptades, en la seua majoria a petició de la Comissió d’Accessibilitat, i s’ha habilitat un autobús adaptat “perquè volem construir una ciutat per a totes i tots, encara que sabem que encara queda molt per fer”, ha afegit Baños.

Així mateix “hem fet un pas avance amb la implantació de l’administració electrònica” perquè els vallers i valleres “puguen fer gestions des de la seua casa, inclòs el pagament de tributs”. “En ple segle XXI, fins a esta legislatura no podies relacionar-te amb el teu Ajuntament per internet i, després d’un procés d’adaptació, ara és possible”, la qual cosa també permet estalviar paper i impressions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.