fbpx

Diputaci贸 Castell贸 de la Plana Vila-real Almassora Benicarl贸 Borriana Vall d'Uix贸 Vinar貌s Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 tindr脿 ascensor abans que finalitze l’any

L’Ajuntament de la Vall d’Uix贸 tindr脿 ascensor abans que finalitze l’any

La Generalitat Valenciana ha concedit definitivament una subvenci贸 per a este projecte i en les pr貌ximes setmanes es licitaran les obres.

La Generalitat Valenciana ha concedit definitivament una subvenci贸 de 30.000 euros per a instal路lar un ascensor en l’Ajuntament de la Vall d’Uix贸, perqu猫 l’edifici siga “totalment accessible i adaptat”, tal com ha explicat l’alcaldessa, Tania Ba帽os. L’important restant, uns 40.000 euros, ser脿 pagat amb fons municipals.

Les obres es licitaran en les pr貌ximes setmanes perqu猫 les empreses puguen optar a realitzar-les i estaran acabades abans que finalitze enguany. Ba帽os ha destacat la import脿ncia d’esta actuaci贸 “perqu猫 ara mateix persones majors, amb diversitat funcional o amb problemes de mobilitat no poden pujar a la primera planta”.

Gr脿cies a este projecte “la casa de tots els vallers i valleres ser脿 realment accessible”, ja que s’adaptar脿 l’estructura de l’edifici (que t茅 m茅s de 60 anys) i s’instal路lar脿 un ascensor que donar脿 acc茅s a la primera planta i al sal贸 de plens. Amb esta ajuda “el Consell tamb茅 compleix amb el comprom铆s de contribuir a tenir un Ajuntament per a totes i tots”, ha afirmat.

Cal recordar que a principis d’esta legislatura es va haver de traslladar el sal贸 de plens, que 茅s “el m脿xim 貌rgan democr脿tic de la ciutat”, a un lloc accessible com 茅s l’Edifici Cultural Leopoldo Pe帽arroja, “per a complir amb la normativa i perqu猫 qualsevol persona, siga el que siga la seua condici贸 f铆sica, puga venir a veure quines decisions prenen els seus representants pol铆tics”.

En este sentit, en estos tres anys de govern tamb茅 s’han realitzat 44 passos i voreres adaptades, en la seua majoria a petici贸 de la Comissi贸 d’Accessibilitat, i s’ha habilitat un autob煤s adaptat “perqu猫 volem construir una ciutat per a totes i tots, encara que sabem que encara queda molt per fer”, ha afegit Ba帽os.

Aix铆 mateix “hem fet un pas avance amb la implantaci贸 de l’administraci贸 electr貌nica” perqu猫 els vallers i valleres “puguen fer gestions des de la seua casa, incl貌s el pagament de tributs”. “En ple segle XXI, fins a esta legislatura no podies relacionar-te amb el teu Ajuntament per internet i, despr茅s d’un proc茅s d’adaptaci贸, ara 茅s possible”, la qual cosa tamb茅 permet estalviar paper i impressions.

Leave a Reply

Your email address will not be published.