fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó utilitza els drons per a garantir la seguretat durant les Penyes en Festes

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó utilitza els drons per a garantir la seguretat durant les Penyes en Festes

Agents de Policia Local han establit un dispositiu de vigilància des de l’aire perquè “la festa transcórrega amb total normalitat”.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ha aprofitat la recent engegada de la unitat de pilots de drones per a realitzar tasques de vigilància durant les Penyes en Festes, especialment “per a prevenir i garantir la seguretat ciutadana, sobretot en actes que suposen una gran acumulació de persones”, tal com ha assegurat el regidor de Medi ambient i segon tinent d’alcalde, Fernando Daròs.

En este sentit, la Policia Local ha establit durant tota la setmana un dispositiu de vigilància des de l’aire “perquè la festa transcórrega amb total normalitat, sense agressions, sense abusos masclistes” i “garantint la seguretat”. I és que amb els drons “es té una perspectiva molt àmplia i en el moment podem veure si és necessari reforçar la presència de les forces de seguretat, perquè la festa transcórrega amb total normalitat”.

En l’últim ple municipal es va aprovar el primer reglament que limita l’ús i competències dels pilots de RPAS (drons), que són agents de la Policia Local. Este document ha sigut publicat prèvia consulta amb l’Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), alhora que l’Ajuntament de la Vall d’Uixó està en tràmit per a ser operadora de vol.

D’esta manera es convertirà en “una de les primeres ciutats d’Espanya a disposar d’este tipus de regulació per a regular les competències en l’ús de drons”, ha assenyalat Daròs. Açò permet realitzar actuacions durant les Penyes en Festes, però també realitzar estudis de tràfic des de l’aire, així com de planificació parcel·lària en el terme municipal i comprovació de l’estat de camins i sengles rurals.

Leave a Reply

Your email address will not be published.