fbpx

Diputació Castelló de la Plana Vila-real Almassora Benicarló Borriana Vall d'Uixó Vinaròs Onda Altres municipis

L’Ajuntament de l’Alcora activa ajudes a la rehabilitació per a estimular l’economia local

L’Ajuntament de l’Alcora activa ajudes a la rehabilitació per a estimular l’economia local

S’emmarquen dins del pla ‘Reiniciem l’Alcora’ i es poden sol·licitar per a realitzar reformes en banys i cuines, per a millorar l’eficiència energètica i per a la rehabilitació i pintura de façanes.

L’Ajuntament de l’Alcora ha tret tres noves convocatòries d’ajudes destinades a la rehabilitació, concretament, a reformes en el bany (substitució de banyera per plat de dutxa i eliminació de barreres arquitectòniques), en la cuina (renovació del mobiliari i actualització de les instal·lacions) i reformes per a millorar l’eficiència energètica (canvi de finestres i/o instal·lació de plaques solars).
Les persones interessades poden sol·licitar-les fins al 16 d’octubre de manera telemàtica, a través de la seu electrònica (lalcora.sedelectronica.es), i presencialment, a l’Ajuntament. Poden trobar tota la informació al web lalcora.es.

Com explica el regidor de Promoció Econòmica, Robert Tena, amb estes subvencions l’Ajuntament pretén “contribuir a la reactivació de l’economia local”, a més d’aconseguir altres “importants objectius” recollits a l’Agenda 2030, entre ells: millorar l’eficiència energètica i la sostenibilitat ambiental, eliminar barreres arquitectòniques, aconseguir una òptima habitabilitat de l’habitatge i promoure l’estalvi econòmic.

Tena ha ressaltat que, entre altres supòsits, la quantia de les ajudes podrà ser incrementada si en les reformes s’utilitza taulell ceràmic fabricat a l’Alcora i si l’empresa que faça els treballs posseeix el domicili fiscal i social a la localitat.

Així mateix, el regidor ha recordat que, en estos moments, hi ha una altra convocatòria d’ajudes oberta dirigida a la rehabilitació i pintura de façanes de cases i edificis (el termini finalitza el 30 de setembre), i que, aviat, es posaran en marxa altres ajudes per a reformes d’accessibilitat en edificis i habitatges.

L’Ajuntament destina un import de 120.000 € per a estes cinc convocatòries.

Ajudes econòmiques per a la reforma del bany

– Subvencions destinades a la reforma del bany (substitució de banyera per plat de dutxa) en habitatges en sòl urbà de l’Alcora.

-També s’inclouen totes aquelles reformes per a l’eliminació de barreres arquitectòniques existents en el bany de l’habitatge que obstaculitzen la mobilitat.

– Amb estes ajudes es pretén contribuir a la reactivació de l’economia local, així com reduir el consum d’aigua en la llar i eliminar barreres arquitectòniques.

– L’import destinat a la convocatòria és de 20.000 euros.

– Termini: del 3 d’agost al 16 d’octubre de 2020.

Ajudes econòmiques per a la reforma de cuines

– Subvencions destinades a la reforma de cuines en habitatges en sòl urbà de l’Alcora.

– La finalitat d’estes ajudes és contribuir a la reactivació de l’economia local, així com aconseguir una òptima habitabilitat de l’habitatge i, per tant, de la cuina, renovant el mobiliari, actualitzant les instal·lacions, adaptant si fóra necessari tot el cablejat elèctric o les canonades i desguassos, tant per a l’ús de la cuina com per a aprovar les revisions de qualitat necessàries per a donar d’alta qualsevol servei.

– L’import destinat a la convocatòria és de 15.000 euros.

– Termini: del 3 d’agost al 16 d’octubre de 2020.

Ajudes econòmiques per a la reforma en habitatges per a millorar l’eficiència energètica

– Subvencions destinades a la reforma per a millorar l’eficiència energètica (canvi de finestres i/o instal·lació de plaques solars) en habitatges en sòl urbà de l’Alcora.

– La finalitat d’estes ajudes és contribuir a la reactivació de l’economia local, així com millorar l’eficiència energètica i sostenibilitat, objectius promoguts per l’Agenda 2030, i l’estalvi econòmic.

– L’import destinat a la convocatòria és de 18.000 euros.

– Termini: del 3 d’agost al 16 d’octubre de 2020.

Ajudes econòmiques per a la rehabilitació i pintura de façanes i cobertes d’edificis

– Subvencions destinades a la rehabilitació i pintura de façanes i cobertes de cases i edificis situats en sòl urbà del municipi de l’Alcora.

– La finalitat d’estes ajudes és contribuir a la reactivació de l’economia local, així com regenerar i embellir els edificis per a aconseguir la seua conservació òptima.

– L’import destinat a la convocatòria és de 50.000 euros.

– Termini: del 20 de juliol al 30 de setembre de 2020.

Ajudes econòmiques per a reformes d’accessibilitat en edificis i habitatges

– Subvencions destinades a les reformes d’accessibilitat en edificis i habitatges en sòl urbà de l’Alcora.

– Amb estes ajudes es pretén contribuir a la reactivació de l’economia local, així com eliminar les barreres arquitectòniques en els edificis i habitatges per a garantir una millora de l’accessibilitat de les persones discapacitades o amb mobilitat reduïda.

– L’import destinat a esta convocatòria és de 18.000 euros.

– Pendents de publicació.

Leave a Reply

Your email address will not be published.